Haziran Ayı’nin en ses getirecek yapımlarından olan Yeşil Dev Hulk müthiş bir oyuncu kadrosu ile karşımızda. Prodüksiyonunu Marvel Stüdyoları ile Universal Pictures’ın birlikte yaptığı filmin çekimlerine 27 Temmuz’da Kanada’nın Toronto kentinde başlandı. Yönetmenliğini Louis Leterrier’in üstlendiği filmin başrollerini Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth ve Oscar ödüllü aktör William Hurt paylaştı.

Serinin fanatikleri, daha şimdiden Edward Norton’lu bir Hulk’un neye benzeyeceğini merak ediyorlar. Kimisi Norton’u, yeşiller içinde hayal edemese de, gerek oyunculuğu gerekse fiziğiyle Hulk için biçilmiş kaftan olacağını söylemek isteriz. Filmin artılarından biri de kuşkusuz ki sinemanın en güzel Elf’i Liv Tyler. Yepyeni “Hulk”un sinemaseverleri memnun edip etmeyeceği tartışma konusu.

2003 yılında vizyona giren ilk sinema versiyonunda Banner’ı Eric Bana, Betty’i Jennifer Cennelly , Betty’nin babası generali Sam Elliott ve Hulk’un babasını Nick Nolte canlandırdı. Uzakdoğulu usta yönetmen Ang Lee’nin çektiği film iyi bir gişe elde etti.

Hulkumuzun kendine has özellikleri var. Ve bu özellikler Yeşil Devi diğer süper kahramanlardan daha ayrıcalıklı bir hale getiriyor. Bakalım bunlar neler miş?

Gerçek ismi Dr. Bruce Banner olan Hulk , Marvel Comics tarafından yayınlanan süper kahramanların en öfkelisidir. Hulk ilk kez Mayıs 1962’de “Incredable Hulk” adıyla yayınlandı. Yaratıcıları Stan Lee ve Jack Kirby en çok aşk acısı çeken kahraman olarak Hulk’u gösterirler.

Fizikçi Dr.Bruce Banner bir deney esnasında , kendi yarattığı bir yama bombasının patlamasına maruz kalır. Ve birden Hulk’a, öfkeli bir canavara dönüşür. Kahramanımız hem Dr.Banner hemde Hulk haliyle polis ve asker tarafından sürekli kovalanır. Hulk’un dış deri rengi ilk başta gri olsa da daha sonra yeşil yaratıcıları yeşil renkte karar kılmışlar.

40 yıllık zaman diliminde , Marvel Evreninde var olan tüm süperkahraman ve kötü karakterlerle savaşmıştır. Bunların içinde Kaptan Amerika, Fantastik Dörtlü, Demir Adam, Örümcek Adam, Wolverine ve Doctor Doom’da vardır.

Hulk’un birçok macerasında General Thaddeus “Thanderbat” Ross, kahramanımızı emrindeki müfrezeyle ve Hulkavcıları’yla yakalamaya ya da yok etmeye çalışır. Ross’un kızı Betty , Banner ‘a aşıktır ve babasını , Hulk’un peşinde olduğu için eleştirir.

Yayınevlerinin aralarındaki anlaşmaya göre baskı oranını azaltan madde nedeniyle Hulk piyasadan çekilir. Ancak kısa bir süre sonra Jack Kirby bir üniversiteden Hulk’un, resmi maskotları seçildiğine dair bir mektup alır. Böylece Lee ve Kirby üniversite öğrencileri arasında bir okuyucu kitlesine sahip olduklarının fakına varırlar. Fantastik Dörtlü ve Örümcek Adam’ın maceralarında misafir olarak yer alır ve kısa zaman da bir süper kahraman takımı olan “İntikamcılar” ın değişmez üyesi olur.

Hulk genel olarak bir süper kahraman gibi değerledirilse de, Banner’la olan ilişkisi Dr.Jekyll / Mr. Hide ilişkisini andırır. Hulk değiştiğinde zekası kıt ve kendini kontrol edemez bir haldedir. Banner, Hulk’u bir lanet diye nitelendirir. Değişim genelde duygusal stres altındayken olur. Hulk küçük bir çocuğun mantığına ve huyuna sahiptir. Önüne çıkıp onu sinirlendiren her şeyi yok etmesinin dışında , kaçma ve yalnız kalma çabası içindedir. .

Hulk sinirlendikçe güçlenir. Bir macerasında, dünyanın 2 katı büyüklüğünde bir asteroiti tek yumrukta parçalar. Hulk’un bacak kasları öyle güçlüdür ki, bir sıçrayışta 5 km. kadar yol alabilir ve öfkesinin şiddeti onun, çok daha fazla mesafe kat etmesini sağlayabilir. 1600km. lik bir sıçrayış yaptığı görülmüştür. Fiziksel yaralanmalar ne kadar ağır olursa olsun, üstün kas yapısı ve metabolizması kendisini yenileme özelliğine sahiptir. Aşırı ısıya, nükleer patlamalara ve zehirlere karşıda donanımlıdır, sanki onu çevreleyen görünmez bir kalkan varmışçısına, bu dış etkenler onda bir iz bırakmaz.

Yaralanmalara karşı yüksek direncine rağmen Hulk’da incitilebilir. Birkaç kere adamantism çeliğinden silahlarla yaralanmıştır. Yinde de sıradan insanlara göre çok daha hızlı iyileşme yeteneği vardır. Ayrıca isteği dışında uyutulduğu, Banner’a dönüştüğü maceraları olmuştur.

Medyada da 39 bölümlük çizgi filmi yayınlandı. Incredable Hulk adıyla da dizi filmi çekildi. Bill Birby, Banner’ı, Lou Ferrigno da Hulk’u canlandırdı.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.