Kozalar açılıyor filmler çıkıyor

Bu yıl 15. düzenlenen Alton Koza Film Festivali yine dopdolu bir repertuarla izleyicilerini misafir edecek. 02 – 08 Haziran tarihleri arasında yapılacak 15. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 12 Türk Filmiyer alıyor. Bu 12 filmin dışında Rıza, Yumurta ve Yaşamın Kıyısından filmleri yarışma dışı gösterilecek. Festival, Büyük Jüri En İyi Film Ödülü’ne 250.000 YTL, Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü’ne 75.000. YTL, Halk Jürisi En İyi Film Ödülü’ne 50.000. YTL ve En İyi Yönetmen Ödülüne 50.000 YTL ödül dağıtacak.

15’inci Altın Koza Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülleri, Türk Sineması’nın devlerinden Halit Refiğ, Selda Alkor ve Halil Ergün’e sunulacak.

Festivalde ayrıca özel bir Romy Schneider bölümü var. 1982’de 43 yaşında hayata veda eden güzel yıldızın Claude Sautet ile çektiği “Cesar ve Rosalie” ve “Hayat Bağları” nın yanı sıra “Naklen Ölüm” ile “Gözaltı” filmleri de gösterilecek.

Festivalin bu yıl en ilgi çeken bölümü ise , İsrail, Fransa, İtalya ve İspanya’dan, ödüllü 5 film yer alacağı ‘’Akdeniz Sineması’’ bölümü.

Bu bölümde gösterilecek filmlerden İsrailli yönetmen Eran Riklis’in savaşın ve sınırların anlamsızlığı üzerine anlatısı “Limon Ağacı”nda, başrolünde son yılların önemli oyuncularından Hiam Abbass oynuyor. Yönetmenliğini Alain Corneau’nun yaptığı, festivalin beklenen filmlerinden olan “İkinci Nefes” ile Jean-Pierre Melville’in 1966’da aynı isimle filme çektiği romanı yeniden uyarlayarak, kara film türüne dönüş yapıyor. Katıldığı festivallerden pek çok ödüller dönen, Rodrigo Pla’nın İspanya-Meksika ortak yapımı “Yasak Bölge” adlı filmde, ayrımcılığın varabileceği korkunç boyutun tehlikesi gösteriliyor.

Fransız sinemasının yıldız oyuncularından Sandrine Bonnaire’ın 25 yıl boyunca çektiği kişisel arşiv görüntülerinden oluşan ve yönetmenin şizofren kardeşi üzerine hazırladığı belgesel “Adı Sabine” de “Akdeniz Sineması” bölümünde sanatseverlerle buluşacak.

ULUSAL YARIŞMA

Ara – Ümit Ünal

Gitmek – Hüseyin Karabey

Gölge – Mehmet Güreli

Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi – Mehmet Eryılmaz

Mülteci – Reis Çelik

Nokta – Derviş Zaim

Saklı Yüzler – Handan İpekçi

Sonbahar Ağıtı – Özcan Alper

Tatil Kitabı – Seyfi Teoman

Ulak – Çağan Irmak

Beyaz Melek – Mahsun Kırmızıgül.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.