Sinema tarihinin büyük ustalarından Wim Wenders’in övgüyle karşılanan yeni filmi, başrolünde Cannes Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülen Kôji Yakusho’nun yer aldığı Mükemmel Günler, 12 Nisan’dan itibaren sadece MUBI’de.

PARIS, TEXAS ve BERLİN ÜZERİNDEKİ GÖKYÜZÜ gibi sayısız başyapıta imza atmış Wim Wenders’ın son filmi MÜKEMMEL GÜNLER, 96. Akademi Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film dalında Oscar’a aday gösterildi. Prömiyerini yaptığı 2023 Cannes Film Festivali’nde başroldeki Kôji Yakusho’ya En İyi Erkek Oyuncu ödülünü getiren film, günlük yaşamda bulunan güzelliğin ışıltılı bir yansımasını izleyicilere sunuyor.

“Tokyo Tuvaleti” isimli gerçek bir kentsel yenileme projesinden esinlenerek hayata geçirilen MÜKEMMEL GÜNLER, adını Lou Reed’in klasikleşmiş şarkısı “Perfect Day”den alıyor. Film, alçakgönüllü ve dingin bir hayat yaşayan, Tokyo’da umumi tuvalet temizliği işinde çalışan, rutinlerine sıkı sıkıya bağlı orta yaşlı bir adam olan Hirayama’yı odağına alıyor. Müzik, edebiyat ve fotoğrafçılığa olan tutkusunun peşinden giden Hirayama’nın huzurlu ve mutlu günlük yaşantısı artık görüşmediği kız kardeşi Keiko’nun ergenlik çağındaki kızı Niko’nun ansızın kapısına dayanmasıyla aksamaya başlıyor. Hirayama’nın geçmişiyle yeniden bağ kurmasına yol açan beklenmedik karşılaşmalar, mutlu yaşamının arkasında yatan gizli geçmişini yavaş yavaş ortaya çıkarmaya başlıyor.

MÜKEMMEL GÜNLER / PERFECT DAYS filminin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.