Belmin Söylemez’in yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu Haşmet Topaloğlu’yla birlikte yazdığı AYNA AYNA, şehrin girdabında savrulan üç kadının kesişen hikayesini ve İstanbul’u odağına alıyor. 

 2022’de Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde prömiyerini yaparak burada Jüri Özel Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanan, İstanbul, Gezici Festival, Nürnberg, İzmir, Ayvalık, Engelsiz Filmler festivallerinde büyük ilgi uyandıran AYNA AYNA, festivaller ve özel gösterimlerin ardından MUBI’nin kasım seçkisinde seyirciyle buluşuyor. Kısa filmleri ve belgeselleriyle İstanbul’un perdeye nadiren yansıyan köşelerini, gözardı edilen hikayelerini özgün bir sinemasal dille anlatan Belmin Söylemez, Şimdiki Zaman (2012) adlı ilk uzun metrajından neredeyse on yıl sonra, yine İstanbul’u ve günümüze has duyguları incelikle işleyen bir filmle karşımızda.

Bugünün Türkiye’sine ve hakikate, özellikle de kadınların mücadelesine sıkı sıkıya bağlı olan AYNA AYNA, 42. İstanbul Film Festivali’nde Belmin Söylemez’e En İyi Yönetmen ödülünü getirirken, En İyi Kadın Oyuncu ödülü de filmin üç başrolü Manolya Maya, Şenay Aydın ve Laçin Ceylan arasında paylaşıldı. İstemediği bir bölümü okumak için yurtta kalırken oyuncu olma hayalleri kuran Aylin, bir türlü bitiremediği “Frida’ya Mektuplar” oyununu kamuya açık alanlarda prova etmeye devam eden Frida ve tiyatrosunu ayakta tutmak için mücadele eden tanınmış oyuncu Lale… Üç kadının da yolu Lale’nin tiyatro kursunda kesişir. Üzerlerindeki baskı arttıkça üç kadın da aynı ikilemle karşı karşıya kalır: vazgeçmek veya hayalleri uğruna mücadele etmek. Üçü de İstanbul’un sokaklarını hem benzer hem de kendilerine ait duygularla arşınlarlar. Birbirlerinden güç bulan üç kadının hikayesi AYNA AYNA, 24 Kasım’dan itibaren sadece MUBI’de.

AYNA AYNA’nın fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.