İyi bir suç filmi seyretmek istiyorsanız Silsile Türk sinemasında son dönemlerde rastlamadığımız kadar tatmin edici bir film. Nehir Erdoğan, Tardu Flordun ve İlker Kaleli iyi performans göstermiş…

Oscar filmleri sinemaları parsellemiş durumda, Türk filmleri ise komedilerle kendini gösteriyor bu dönemde. Eğer farklı bir film istiyorsanız ve özellikle bu farklılığı Türk filmlerinde yaşamayı tercih ediyorsanız Silsile tam size göre. BKM son dönemlerde en üretken şirket sinemamızda. Ama onlar da daha çok komedi filmleriyle kendilerini gösteriyorlar. Hükümet Kadın, Eyvah Eyvah veya Tolga Çelik’in filmleriyle izleyiciyi memnun ediyor BKM. Kelebeğin Rüyası, Sadece Sen gibi filmler de arada bir vizyona giriyor. Bu sefer ise daha önce rast gelmediğimiz bir tür filmi var karşımızda. Silsile açlığını çektiğimiz dört dörtlük bir suç filmi. Bu türün kuralları bellidir, özellikle Hollywood’ta çok başarılı örneklerini görürüz. Bu sefer de biz çekmişiz. Filmin yönetmeni Ozan Açıktan’ı Çok Film Hareketler Bunlar ve Sen Kimsin filmlerinden hatırlayabilirsiniz. İki komediden sonra bu sefer farklı bir yapıyla karşımızda. Kameraya hakim ve oyuncusunun albenisini ortaya koyabilen bir tarzı var. Filmde özellikle Nehir Erdoğan’ın bazı çekimleri var ki değme Hollywood filmlerine taş çıkartır. Tek dert bu başarıyı filmin geneline yayamamış. Bu da az üretmekten kaynaklanıyor olabilir. Yıllarca durup bir film çekerek bazı şeyler otomatiğe bağlanamıyor ne yazık ki. Türk sinemasının en büyük derdi gişe filmlerinin tür olarak renklenmesi ve bir sektörü besleyecek kadar sayı olarak artması. Bu film bu anlamda da değerli. Gişe filmi dediğimiz bir çok yapımdan daha başarılı bir üretim. Gelelim oyunculuklara Nehir Erdoğan fiziği, ifadesi ve oyunculuğuyla bu türe cuk oturmuş. Sinema perdesi güzel kadını sever, bu bir gerçek. Ama sadece güzel değil aynı zamanda kabiliyetli de olmalı oyuncularımız. Nehir Erdoğan bu anlamda bir çizgi tutturuyor filmde. Yapımın iki erkek oyuncusu için de konuşursak Tardu Flordun gerçekten bu filmde döktürüyor. Onun rol aldığı sahneleri zevkle seyrettim. Hele hastanede görevli bir polisle diyalogları ve vücut dilleri tam seyirlik. Filmin konusunu kısaca özetlersek, “Sıcak bir yaz gecesi Ece (Nehir Erdoğan) Amerika’dan yeni dönmüş olan Cenk’in (İlker Kaleli) kaldığı eve gider ve eskide kalmış bir aşk alevlenir. Yakın bir dost aldatılmak üzeredir. Bir anda sessiz ve karanlık evde bir hırsızlık girişimi olur ve ardından bir şuç işlenir. Bu suç olaya karışan bütün insanların hayatını değiştirecek olaylar silsilesini ateşler. Filmin çekimlerinden bahsettik biraz da mekanlardan bahsedelim. Karaköy hiç bu kadar güzel bir şekilde filmlerimizde yer almamıştı. Özellikle final sahnesine dikkat etmenizi istiyorum. Hepimizin hergün gelip geçtiği yollar perdede belirince yaşananların gerçeklik hissi çok daha vurucu oluyor. Sahnelerin müzikle de uyumu mükemmel. Son dönemde gördüğüm en iyi müzik çalışması bu filmdeydi Türk sineması adına. Kısacası bu filme gidilir.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Ozan Açıktan
Senarist: Faruk Özerten
Oyuncular: Nehir Erdoğan, Tardu Flordun, İlker Kaleli, Esra Bezen Bilgin
Tür: Aksiyon, Dram
Yapım: 2014, Türkiye
Yaş Sınırı: +13

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.