Serdar Akbıyık

Yeni sezon bütün hızıyla başladı. Biz de üstümüzdeki ölü toprağını atıp sizin için setlere ve röportajlara koşturmaya başladık. Bu sayı biraz abarttık. Tam beş röportaj ile Cinedergi Eylül’ü karşıladı. Ama biz ne yapalım? Bütün yaz hiç bir Türk filmi vizyona girmezken Eylül’de her hafta bir Türk filmi izleyeceksiniz. Hatta bazı haftalar iki. Neyse öncelikle kapak konumuz olan röportajımızı hatırlatalım. Araf filmi ile Yeşim Ustaoğlu ve gencecik güzel yıldızı Neslihan Atagül ilk konuklarımız. Hemen ardından Türkiye’nin çok önemli ama üstü örtülmüş b.ir konusunu işleyen Toprağın Çocukları geliyor. Yönetmen Ali Adnan Özgür ve başrol oyuncusu Türkü Turan ile çok keyifli bir sohbet yaptık. Sonunda sinemalarda seyredebileceğimiz ve Türk sinemasında hep görmek istediğimiz tür filmlerden Geriye Kalan’ın başrol oyuncusu Şebnem Hassanisoughi ile erkek kadın ilişkisini konuştuk. Gerçekten güzel ve egzantrik bir kadın Şebnem Hassanisoughi. Onu rahatlıkla 1930’ların Amerika’sında ağzında dumanını üflediği ince sigarasıyla düşleyebilirsiniz. Onu birçok filmde görmek istiyoruz. Ve Türk sinemasının bir büyük yönetmeni ile tekrar yeni filmini konuştuk. Derviş Zaim gerçekten önemli bir isim. Asla kendini tekrarlamıyor. Yeni filmi Devir ise çevre ve insan ilişkisini odağına alıp önemli bir işlevi yerine getiriyor. Lal Gece gibi söyleyeceği önemli şeyler olan filmleri gördükçe hem göğsüm kabarıyor hem de sinemamıza olan inancım geri geliyor. Reis Çelik ve başrol oyuncusu Dilan Aksüt filmlerini konuşmak için Cinedergi’yi seçen önemli sinemacılardan. Çelik çocuk gelinleri çok çarpıcı bir şekilde işlemiş. 14 yaşındaki Çelik’in keşfi Dilan ise bizi hem güldürdü hem de düşündürdü. Oyunculuğa devam etmesini beklediğimiz isimlerden oldu. İşte böyle bir dergi hazırladık. Özel köşelerimiz, dosyalarımız, portrelerimiz, DVD, kitap ve müzik köşelerimiz ile bir ayı okuyarak tüketebileceğiniz bir dergi. Hadi iyi okumalar…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.