Anthropoid

 

Yönetmen: Sean Ellis

Oyuncular: Cillian Murphy, Charlotte Le Bon, Jamie Dornan

 

Konu: SS generali Reinhard Heydrich’e düzenlenen suikast operasyonu Anthropoid’i konu alan film tarihi gerçeklere dayanıyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde Hitler’in 3. adamı olan Heydrich, Nihai Çözüm projesinin mimarı olarak tarihin en büyük utançlarından birine ön ayak olurken bir yandan da sürgündeki Çekoslavakyalı askerlerin hedefi haline geliyor.

 

Patriots Day

 

Yönetmen: Peter Berg

Oyuncular: Mark Wahlberg, John Goodman, J.K. Simmons

 

Konu: Gerçek bir hikayeden ilhamını alan film Boston Polis Komiseri Ed Davis üzerinden ilerliyor. 2013 yılından Boston Maratonu bombalı saldırısına giden süreci anlatan yapım bombalamanın ardından bütün şehri kapsayan bir terörist avını ve o süreci konu alıyor. Gerçek olay, maraton koşusunun bitim noktasında, 15 Nisan 2013 tarihinde yerel saatler 14.49’u gösterirken gerçekleşmiş ve 3 kişinin ölümü ve 200’den fazla kişinin yaralanması ile sonuçlanmıştı.

 

Sonsuzluk Ormanı

 

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Matthew McConaughey, Ken Watanabe, Naomi Watts

 

Konu: Arthur Brennan, hayatında yaşadığı bir trajedi sonrası, Japonya’daki Fuji dağının derinliklerindeki gizemli bir ormana doğru yola çıkar. Girenin bir daha kolay kolay çıkamadığı, bir noktadan sonra geri dönüş işaretlerinin kaybolduğu bu orman intihar etmek isteyen insanların da son durağıdır. Yaşamına dair derin acılar çeken Arthur ormana girdikten kısa bir süre sonra burada yapayalnız olmadığını fark eder.

 

Snowden

 

Yönetmen: Oliver Stone

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo

 

Konu: Luke Harling ile Anatoly Kucherena’nın yazdığı iki farklı kitabı kendisine kaynak alan Snowden, Eski bir CIA çalışanı olan Edward Snowden’in, yapılanma hakkında yaptığı asrın ifşasını konu alıyor. Binlerce CIA dosyasını yayan ve basınla paylaşan Snowden’in yaşamının bu sansasyonel evresine değinecek olan film, Kieran Fitzgerald tarafından senaryolaştırıldı!

 

Uzay Yolcuları

 

Yönetmen: Morten Tyldum

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen

 

Konu: Pratt’in ilaç ayarlı uykusundan erken uyanan bir uzay yolcusu olan tamirci Jim Preston’ı canlandırdığı yapımda, Lawrence ise Pratt’in karakteri tarafından yalnız kalmamak için uyandırılan bir diğer yolcu olan New Yorklu yazar Aurora’yı canlandıracak. İkili bu süreçte birbirlerine aşık olsalar da Preston’ın Aurora’nın 100 yıl erken uyandırmış olmasının sebebi olduğunun ortaya çıkması ve gemideki büyük bir teknik arıza ikisi arasındaki gerilimin yükselmesine sebep olacak.

 

Jackie

 

Yönetmen: Pablo Larraín

Oyuncular: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig

 

Konu: Natalie Portman’ın Jackie Kennedy’i canlandıracağı politik-drama filminin yönetmen koltuğunda Pablo Larrain yer alıyor. Filmin başrolündeki Natalie Portman’a Greta Gerwig, John Hurt ve Max Casella eşlik ediyor. Yapımcılığını Darren Aronofsky’nin üstlendiği filmin senaryosu ise Noah Oppenheim tarafından yazıldı.

 

İçeride

 

Yönetmen: Farren Blackburn

Oyuncular: Naomi Watts, Oliver Platt, Charlie Heaton

 

Konu: Dul bir çocuk psikoloğu Amerika’nın kuzeydoğu kırsalında sakin bir yaşam sürmektedir. Kendini izole etmiş olan kadın bir araba kazası sonucu beyin hasarı alan ve katatonik bir duruma giren oğlu ile ilgilenmektedir. Ergenlik çağındaki oğlunun hayati bütün ihtiyaçları annesi tarafından karşılanmaktadır. Bir gün kadının çocuk hastalarından biri kaybolur. Çocuğun öldüğü düşünülmektedir. Ancak sert bir kar fırtınasının ortasındaki küçük çocuğun tek kurtuluş umudu psikoloğunun onu bulabilmesine bağlıdır…

 

Bu da Nereden Çıktı?

 

Yönetmen: John Hamburg

Oyuncular: Zoey Deutch, Bryan Cranston, James Franco

 

Konu: Ned ailesine bağlı, sevecen ve korumacı bir babadır. Her tatilde Stanford’ta okuyan kızını ziyarete gitmekte olan aile bu sefer de yollarını üniversiteye çevirmiştir. Ancak Ned ve ailesi kızıyla buluştuğunda Ned’in en büyük kabusunun gerçek olduğunu görürler. Stephanie’nin bir erkek arkadaşı vardır. Hem de bu erkek arkadaş Silikon Vadisi’nde başarılı olmuş genç bir milyarderdir.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.