Mayıs ayı Türkiye’nin festival ayı. Bizim için de yolculukla geçecek bir dönem. İlk önce Ankara’ya gidiyoruz. Ankara Film Festivali’nin nabzını tutacağız.

Daha sonra ise gençlerin şehri Eskişehir bizi bekliyor. Hemen ardından Kırşehir’deki üniversiteliler ile beraber olmak için daha önce gitmediğim bu şehri ziyaret edeceğiz. Bunun dışında Kayseri’deki arkadaşlarımızla da buluşmak istiyoruz ama zaman yetmeyebilir. Sinemamız da tam sürat devam ediyor. Alamet-i Kıyamet filminde Büşra Çubukçuoğlu ilk korku filmi deneyimini bizle paylaştı. Ertuğrul dizisinde Arap prensesi canlandıran güzel yıldızı sinemada da seyredeceğiz. 5 Dakkada Değişir Bütün İşler filminin güzel oyuncusu Ecem Özkaya sorularımızı cevapladı. Ankara Yazı Veda Mektubu filminin yönetmeni Kemal Uzun, başarılı oyuncusu İpek Tuzcuoğlu bu ayın diğer konukları. 12 Eylül darbesi sonrası masum bir gencin idamından sonra bıraktığı bir mektuptan yola çıkılarak çekilen filmin önemini vurgulamak istedik. Saklı filmi sonunda vizyona girdi. Böylesi başarılı bir yapımın vizyona girmek için bu kadar zorluklar yaşaması sinemamızın bir problemi. Filmin güzel oyuncusu Pelin Akil ile konuştuk. Yazarımız Gizem Ertürk bağımsız filmlerin tekel olan sinema salonları yüzünden çektiklerini Sıvas filminin yönetmeni Kaan Müjdeci ile konuştu. Semra Güzel Korver Tahran Film Festivali’ndeydi. Hem izlenimlerini anlattı hem de orada jüri olan yapımcı Zeynep Atakan ile kısa bir sohbet yaptı. Melis Zararsız bu ay vizyona girecek olan Alice Harikalar Diyarında: Aynanın İçinde filminden feyz alarak Alice Harikalar Diyarı filmlerini odağına aldı. Egemen Tokatlıoğlu Captan America Civil War filmini sizin için yazdı. Murat Kızılca 7. Gün filminin yönetmeni Kevin Tong’un derlemesini yaptı. Utku Ögetürk Hitchcock/Trufaut filminin içine daldı. Başak Bıçak yıllar içinde feminist film çeken kadın yönetmenlerin peşinden gitti. Masis, Daredevill’in beyazcam macerasını odağına aldı. Halil İbrahim Sağlam 9 Mayıs’ta başlayacak olan Cannes Film Festivali sebebiyle Cannes’da ödül alan 10 filmi hatırlattı. Didem Peker Başaran Erden Kral ile haşır neşir oldu. Susmayan Köşe’de Murat Tolga Şen, Dirensinema’da Banu Bozdemir sinemamızın çıkmaz sokaklarına daldılar. Nergiz Karadaş 46 dizisini sizin için yazdı. Bunla yetinmedi Poyraz Karayel dizisinin güzel yıldızı Ece Özdikici ile bir sohbet yaptı. Gizem Merve Kaboğlu Kış Güneşi dizisinin oyuncusu Emre Bulut’la konuştu. Şenay Tanrıvermiş ise son dönemin en önemli dizilerinden Making A Murderer’ı anlattı. Sayfada yer kalmadı ama dergide okuyacaklarınız bitmedi. İyi okumalar.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.