Bu ay kılıçlı film özleyenlere müjde var. Ironclad vizyona giriyor. Filmde İngiliz ordusuyla savaşan şövalyelerden biri kadın. 1,60 boyuyla Kate Mara bakın neler yapıyor…

Kate Mara güzel mi güzel tecrübeli bir oyuncu. Üstelik tam bir Amerikalı. İngiliz ve İtalyan bir aileden gelen Mara 10 yaşından beri sinema ve televizyon ekranlarında kendini göstermekte. Mara ilginç özelliklerini ailesinden almış. Babası 11 kardeşe sahip. Kate Mara’nın 22 teyzesi ve halası var. Kuzeni ise 40 tane. Yani aile değil kabile. Kate’in ise iki kardeşi var. Bir tanesi Ejderha Dövmeli Kız’ın Amerikan versiyonunda hepimizi şaşkınlığa uğratan Rooney Mara. Hem Kate hem Rooney ikisi de minyon fiziklerine rağmen filmlerde erkekleri dövüp doğramaya çok meraklı. Bu ay vizyona girecek olan Ironclad filminde Isabel’i canlandıran Kate elinde boyu kadar kılıçla zırh giymiş iri yarı şövalyeleri kesip biçiyor. Bu erkeksi tavırları sadece filmlerde yok tabii kendisi Amerikan futbolu fanatiği. Hatta o kadar fanatik ki film sözleşmelerine New York Giants’ın Super Bowl finallerinde izinli olma şartını bile koyduruyor. Dedesi New York Giants’ın kurucusu Büyük büyük dedesi ise Pittsburgh Steelers’ı kurmuş. Her ikisini de desteklediğini söylese de New York Giants’ın kalbindeki yerinin ayrı olduğunu belli ediyor. Üstelik sadece New York’un futbol takımlarının fanatiği değil o aslında tam bir New York sevdalısı. Yıllarca büyük elmada yaşayan Kate bu dönemde meslek sebebiyle Los Angeles’ta yaşıyor. Ama New York’un sisli ve yağmurlu günlerini özlediğini de söylüyor. Daha çok televizyon dizilerinde yer alan Kate Brokeback Mountain, Iron Man 2 ve 127 Saat gibi filmlerde yer almış. The Dark Knight Rises filminde Catwoman karakterini canlandıracakken son anda Anne Hatteway rolü elinden kapmış. O da aynısını Megan Fox’a yapmış. Ironclad’teki Isabel aslında Megan Fox tarafından canlandırılacakmış ama Kate bir vücut çalımıyla Fox’un yerine geçmiş. Kate özel hayatında çok utangaç olduğunu söylese de Ironclad’te milleti kesip bölerken ona inanmamız biraz zor olacak diye düşünüyorum.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.