Serdar akbıyık

Friends dizisiyle başlayan macera Jennifer Aniston için kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Friends’ten sonra bir çok romantik komedide oynayan güzel yıldız aşık olmaktan korktuğunu söylüyor

Bu ay Gerard Butler ile beraber rol aldığı Ödül Peşinde-The Bounty Hunter’da seyredeceğimiz Jennifer Aniston aslında bize çok yakın bir isim. Ailesi Yunanlı olan Aniston’un asıl soyadı Anastassakis. Anne babası da oyuncu olan Jennifer aileden bu mesleğe bulaşmış. Hatta o kadar ileri ki bu ilişki, ünlü Yunanlı oyuncu Telly Savalas, Aniston’un vaftiz babası. Küçük yaşlardan itibaren televizyon dizilerinde ve sinemada küçük roller alan Aniston Friends ile asıl patlamasını yaptı. Aniston “Friends Like These” adı altında başlayan fakat daha sonra “Friends” adına dönen ve tüm dünyada büyük beğeniyle izlenen diziye ilk olarak Courtney Cox’un canlandırdığı Monica karakteri için seçmelere katıldı. Aniston seçmeleri kazanır fakat Monica yerine Rachel Green karakteriyle büyük beğeni toplar. 2000 yılında ise Friends macerasının üstüne Brad Pitt ile yaşadığı beraberlik gelir. Pitt ile Aniston’un evliliği rüya çiftin 2005 yılında boşanmalarına kadar sürer. Aniston bu ayrılıktan da yaralar alarak çıkar. Brad Pitt ise Angelina Jolie ile yeni bir beraberliğe başlar. Pitt yüzünden karşı karşıya gelen Hollywood’un iki ünlü kadını en fazla kazananlar listesinde de birbirlerine rakiptirler. Jolie 2008-2009 döneminde oynadığı filmlerden 27 milyon dolar kazanırken Aniston ise 25 milyon dolarlık bir kazançla ikinci olarak yer aldı listede. Aniston’un 23 Nisan’da vizyona girecek olan Ödül Peşinde de beraber rol aldığı Gerard Butler ile ilişkisi olduğu da öne sürülen bir dedikodu. Jennifer Aniston ve Gerard Butler, Amerikan Dergisi “W”’nun Nisan kapağında yer aldı. Sadece arkadaş olduklarını söyleyen çiftin bu 13 sayfalık fotoğraf çekimi, ilişkileri olduğu dedikodusunun çıkmasına neden oldu. 2010 Ocak ayında yapılan Golden Globe ödül töreninde sahne arkasındaki durumları, arkadaşlıktan çok öte gibiydi. Kısacası Aniston hem romantik komedilere hem de sansasyonel beraberliklere devam ediyor.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.