Bir aylık tatilden sonra yine bütün hızımızla okuyucularımız için dergiyi hazırlayıp sinemanın gündemini tutmaya devam ediyoruz. Birçok röportaj ve özel dosya ile Eylül ayının konularını masaya yatırdık. Bu sayıda biraz sinemanın terminalojisine bakmak istedim. Bizim yazarlarımızın yazılarını okuduğumuzda da görüyoruz ki hala Türk – Türkiye sineması karmaşası devam ediyor. Bu derginin genel yayın yönetmeni olarak isteyen yazar istediği tanımlamayı kullanabilir ve biz de asla müdahale etmeyiz. Ama kendi adıma bu anlamda fikirlerimi paylaşma ihtiyacı duydum. Bizim kadar kendi kimliğinden uzak duran, entelektüelliği kimliksiz olma algısıyla bir tutan bir millet olamaz. Siz hiç İngiltere sineması veya Fransa sineması diye bir tanımlama duydunuz mu? Peki niye Türkiye sineması söylemini kullanıyoruz. Üniter bir devlette yaşıyoruz. Bunu kabul etmek Kürtleri dışlamak anlamına gelmez. Bu ülkenin sinemasının adı Türk sinemasıdır. Korkmayın, Türk sineması derseniz entelektüel çizginizden birşey kaybetmezsiniz.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.