Hiç bir Ekim ayı bu kadar sıkıntılı geçmemişti. Antalya’da sansür tartışmaları kamuoyunun topyekün çabasıyla mutlu sonlandı. Sansüre uğratılmak istenen belgesel festivale kabul edildi ve problem bitti.

Artık Antalya’da filmleri konuşmanın sırası geldi. Bütün bu karmaşanın dışına çıktığımızda ise sinema sezonu son sürat devam ediyor. Bahara Yolculuk filminin başrol oyuncusu Aslıhan Güner konuştuğumuz ilk isim oldu. Hemen ardından Biz Babasız Büyüdük filminin yönetmeni Ahmet Çadırcı dergimize konuştu. Geçen ayın önemli filmlerinden Kanunsuzların iki başrol oyuncusu Bülent Ünal ve Orhan Eşkin filmlerinin uyuşturucu karşıtı yönüne dikkat çektiler. Yazarlarımız ise bu ayın gündem yaratan filmlerinden yola çıkarak önemli dosyalar yazdılar. Didem Peker Başaran Semih Kaplanoğlu’nu ve sinemasını bizim için yazdı. Utku Ögetürk Film Ekimi’nden bir seçki yaptı. Murat Kızılca Rec serisini odağına aldı. Masis Üşenmez The Giver filminden yola çıkarak ütopik filmleri size yazdı. Melis Zararsız sinemada kadına şiddeti konu edindi. Halil İbrahim Sağlam Gone Girl filminden yola çıkarak David Fincher filmlerini sizin için derledi. Johny Depp’in başrolünü oynadığı Transcendence filmi Egemen Tokatlıoğlu’nun elinde teknoloji başa belamıdır sorusunun cevabını arayan bir dosyaya dönüştü. Başak Bıçak ise Denzel Washington’un The Equalizer filmiyle haşır neşir oldu. Murat Tolga Şen Antalya’da yaşananları ve sinema dünyasının çıkmazlarını kendi üslubuyla sizlere aktardı. Banu Bozdemir Adana’da kaldı ve orada neler oldu neler bitti bir toplama yaptı. Fırat Sayıcı Uzunun Kısası köşesinde Cibik’in yönetmeni Turgay Kural ile tatmin edici bir röportaj yaptı. CineDizi köşemiz ise dopdolu. Nergiz Karadaş Kiraz Mevsimi dizisininin kritiğini yaparken Ah Neriman dizisinin başarılı oyuncusu Ahmet Rıfat Şungar’a teybini uzattı. Yazarımız Gizem Merve Kaboğlu Benim Adım Gültepe dizisindeki tokat olayını sayfasına taşıdı. Şenay Tanrıvermiş yabancı dizi Orange is The New Black’in kritiğini yaptı. Daha bitmedi. Portreler, Pek Yakında, kritikler, vizyon filmleri ve daha neler neler sizi bekler…

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.