Eylül, ekim hem festivallerin hem de sinema coştuğu aylar. Artık en yoğun aylardayız. Zaten her hafta bir Türk filmi seyrediyoruz. Biz de filmlerin yönetmenlerinin ve oyuncularının peşindeyiz sizin adınıza.

Adana’yı tartıştık

Bu ay öncelikle çok tartışma yaratan Adana Film Festivali’nin değerlendirmesini Banu’nun kaleminden okuyacağız. Adana’daki kadın sinemacıların dirilişi ise Merve Genç’in gözünden kaçmamış ve bütün ödüllü kadın sinemacılarla konuşmuş. Hiç bir yerde bulamayacağınız mükemmel bir dosya. Ve ekimin olmazsa olmazı Antalya Altın Portakal’da neler var, neleri izleyeceğiz, kimleri göreceğiz hepsi Antalya dosyamızda var. Büyük bir ümitle Antalya’nın başarısını size yazmak için kadro olarak festivalde olacağız. Röportajlarımız da yine ilgi çekici ve ekim filmlerinin isimleri var. Öncelikle bu ayın ağır topu olan Uzun Hikaye’yi başrol oyuncularından dünya güzeli Damla Sönmez ile konuştuk. Kasım ayında vizyona girecek Gözetleme Kulesi’nin yönetmeni Pelin Esmer ile Adana’da aldığı ödülü ve filminin sırlarını konuşma fırsatını kaçıramazdık, festivalde hemen teybimizi ona uzattık. Bu röportaj da önemli. Eylül ayının büyük bombası ve bence elimizde patlayan Çanakkale Çocukları’nı ise Sinan Çetin’in eşi ve filmin başrol oyuncusu Rebekka Haas kendi görüş açısıyla bize anlattı. Özge ve Özgür Özberk kardeşler ise komedi filmi Napcaz Şimdi için kapısını çaldığımız diğer ünlüler. Banu çok doğru bir tespit ile İstanbul Filmleri Dosyası yapacağını söylediğinde onikiyi gözünden vurduğunu düşündüm. Hollywood İstanbul’a son zamanlarda büyük aşk besliyor. İşte bu aşkın filmleri Banu’nun dosyasında. Dergimizde bir de görev değişikliği oldu. Kurucu ortağımız ve ilk sayıdan beri yazıişleri müdürü olan Fırat Sayıcı bundan sonra sadece yazılarıyla aramızda yer alacak. Fırat’a yeni dergilerde, sitelerde ve sinema dolu günlerde başarılar diliyorum. Cinedergi DVD’leri, eleştirileri, özel köşeleri, pek yakında ve haber köşeleri daha sayamadığımız içeriğiyle size sinema için yeter. İyi okumalar…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.