Serdar Akbıyık

Kaç yıldır şöyle karlı bir kış yaşamadık diyorduk, alın size kar. Gerçekten insana çocukça bir heyecan ve neşe veriyor. Bir kaç gün o neşe sürüyor. Sonra üşümekten yoruluyoruz. Ne yapıyoruz? Eski dostumuz sinema salonlarına geri dönüyoruz tabii ki. Üstelik bu ay gerçekten harika filmler var. Oscar adayı filmleri seyretmeye devam edeceğiz. 26 Şubat’ta daha bilinçli Oscar törenini seyretmek istiyorsanız dergimizi canavar gibi okuyun. Oscar adayı filmlerin ayrıntıları, kritikleri ve onlardan yola çıkarak yaptığımız dosyalar emrinize amade. Mesela War Horse filminin etkisiyle içinde At geçen filmleri Banu hazırladı. Hugo gibi yönetmen filmlerini ise kaliteli kalemlerimizden Zeynep Uslu kendine konu etti. En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday olan Michelle Williams ise Marilyn pozuyla portre konuğumuz oldu. Tabii sadece Oscarlar’dan ibaret değil dergimiz. Bu ayın yeni bütün Türk filmlerinin röportajları sizin için hazırlandı. Eş Ruhumun Eş Zamanı filminden Aylin Kabasakal, Güzel Günler Göreceğiz’den Buğra Gülsoy ve Nesrin Cavadzade, Senin ki Kaç Para’da bizi kahkahalara boğacak Fulden Akyürek, Vatan Şaşmaz bu ayın filmlerinin röportajları. Berlin Kaplanı’ndan Ata Demirer, geçen ayın önemli filmlerinden Kurtuluş Son Durak’ta zevkle seyrettiğimiz Asuman Dabak ise bu ay bize konuk oldular. Ali Ulvi’nin kendine has kritikleri, Kerem Akça’nın Dvd sayfası, Sindrella, Rolleriyle Yaşayanlar ve tabii Uzunun Kısası köşesiyle Fırat dergimizin önemli köşelerini hazırladılar. Alper Turgut Güzel Günler Göreceğiz, Murat Tolga Şen Star Wars 3D, Banu Bozdemir Karanlıktan Korkma, Fırat Sayıcı The Help ve ben Utanç’ı sizin için eleştirdik. Kısacası böyle bir dergi şu an piyasada yok. Dört yılın birikimini sizin için kullanıyoruz. İyi Okumalar.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.