Serdar Akbıyık

Bu dergiyi kurduğumuzda Türkiye’nin en çok okunan sinema dergisi olacağımızı hiç tahmin etmiyordum. Ama başardık. Bunu herkese açık olan Alexa sitesinden kontrol edebilirsiniz. Biz internette yayınlanıyoruz. Birçok kez bu dergiyi basılı hale getirmemiz için teklif oldu. Hatta bu teklif bağlı bulunduğumuz Star gazetesi tarafından da yapıldı. Ama basılı dergilerin durumu ortada, ayda 10 bin satmıyorlar. Biz ise ayda sezona bağlı olarak 70 bin 100 bin arasında gidip geliyoruz. Cinedergi’nin okunma sayılarından daha çok Türk sinemasına yaklaşımıdır önemli olan. Yayınlandığımız ayın önemli filmlerinin röportajlarını size taşımak en büyük hedefimiz. Mesela bu ay Rıza Kıraç arkadaşımız ve ilk filmi Küçük Günahlar röportaj sayfalarımızı süslüyor. Rıza filminin başrol oyuncusu Esra Ruşan ile Banu’nun (Bozdemir) sorularını cevapladı. Geçen ay biten İstanbul Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Nazan Kesal’da benim konuğumdu. Bu hafta vizyona giren Copacabana filminin yönetmeni Marc Fitoussi’de Cinedergi’nin röportaj bölümünde bulabileceğiniz önemli isimlerden. Özel dosyalarımız yine parmak ısırtıyor. Murat Tolga Şen’in Yeşilçam karakterleriyle ailemizi özdeştirdiği dosyada Hulusi Kentmen’den, Adile Naşit’e, Münir Özkul’dan Şener Şen’e kadar bütün eski dostları bulacaksınız. Banu ise çok ilginç bir dosya hazırladı. Ünlü yönetmenler ile onların ünlü çocukları bu dosyada. Mesela Duncan Jones’un David Bowie’nin oğlu olduğunu biliyor muydunuz? Aramıza yeni katılan Zeynep Uslu’nun dosyası da tam bana göre. Futbol ve taraftarlığı konu edinen filmleri odağına almış Zeynep. Ali Ulvi Uyanık yine beş sayfalık faklı film kritikleriyle ilginizi çekecek.Murat Tolga Şen’in Sinema KÜLTürü, Fırat Sayıcı’nın kısa filmleri konu ettiği Uzun Filmin Kısası, Alper Turgut’un kritikleri, Zeynep Bonçe’nin televizyon dizilerini masaya yatırdığı Episode’si, Banu Bozdemir’in Sindrella’sı ve tabii Kerem Akça’nın DVD köşesi. Mayıs ayı sinemayla dopdolu, böyle olunca Cinedergi’de dolu oluyor tabii. İyi okumalar…

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.