SERDAR AKBIYIK

Ekim deyince akla ilk olarak Altın Portakal gelir. Biz de Altın Koza’yı bitirip Altın Portakal heyecanını duymaya başladık. Bu yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne basın sponsoru olarak kendimiz adına yeni bir ilke imza attık. Bu kadar köklü ve Türk sineması için önemli bir festivale sponsor olmak bizim için önemli. Tam kadro festivalde olacağız ve sizin için seyredeceğimiz yeni Türk filmlerini sayfalarımıza taşıyacağız. Özellikle festivalde yapacağımız yeni röportajlar Türk sinemasının nabzını tutmak için çok yararlı olacak. Röportaj demişken yine bomba gibi isimlerle çok önemli röportajlar yaptık. Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı ödülünü alan Çoğunluk filminin iki başrol oyuncusu Esme Madra ve Bartu Küçükçağlayan sorularımızı yanıtladı. İlk filmleriyle yurt dışında böylesi önemli ödül alan iki ismin bizi tercih etmesi ayrı bir gurur kaynağı tabii. Geçen haftalarda vizyona giren ve deneysel yapısıyla festivallerin ilgi odağı olan Kakosi’nin yönetmeni Özlem Özakova da röportaj yapmak için bizi seçen isimlerdendi. Özlem, Banu’nun sorularını büyük içtenlikle cevapladı. Son olarak ise Dilberin Sekiz Günü’ndeki başarılı performansıyla adını unutulmazlar arasına yazdıran Nesrin Cevadzade’ye uzattık teybibimizi. Onun cevapları Türk sinema endüstrisinin bütün çarpıklıklarını gözler önüne seriyor. Bu röportajı çok dikkatli okumanızı tavsiye ederim. Özellikle genç oyuncuların bu röportajdan ve Cevadzade’nin tecrübelerinden yararlanmaları en büyük ümidim. Gelelim dosyalarımıza. Çok ilginç iki dosya var dergimizin sayfaları arasında. Birincisi Murat Tolga Şen’in kaleminden üç boyutlu filmlerin tarihçesi. Üç boyutlu filmlerin 1950’de çekilmeye başlandığını biliyor muydunuz? Fırat Sayıcı ise Hollywood’un güzellik takıntısını felsefik ve psikolojik bir gözlem altına almış. Farklı ve ayrıcalıklı bir dosya olmuş. Portre sayfalarımızda ise Javier Bardem ve Julia Roberts var. Ali Ulvi Uyanık’ın İşte O an Köşesi, Seray Şahiner’in Teşrifatçı’sı, Kerem Akça’nın muhteşem DVD köşesi, Zeynep Bonçe’nin dizi dünyasını kaleme aldığı Episode’si, Fırat’ın Rolleriyle Yaşayanlar’ı ve tabii Banu’nun Sindrella’sı sizleri bekliyor. Geçen sayı dinlenen Alper Turgut ise Kritik sayfamızda Büyük Oyun ve Kakosi filmlerini konu etmiş. Müzik, kitap ve daha birçok konuyla alın size bir aylık dergi. Biz Altın Portakal’da sizin için önümüzdeki sayının dergisini hazırlarken büyük bir iştahla Ekim sayısını tüketeciğinizi umuyorum. İyi okumalar.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.