Cinedergi yeniliklere devam ediyor. Bütün bölümlerimiz içinde özellikle DVD bölümüne özel ilgi gösteriyoruz. Bu yüzden DVD dünyasının en sıkı takipçisi, usta kalem Kerem Akça’ya bu sayıdan itibaren DVD bölümünü teslim ettik. 10 sayfalık, müthiş bir bölümle her ayın en önemli filmlerini, DVD’lerini sizin için yazacak Akça. Klasik filmler mi istersiniz, yeni çıkan DVD’ler mi, yoksa piyasaya çıkmış, tükenmiş ve yeniden çıkan filmleri mi takip etmek istersiniz. Ne ararsanız, ne isterseniz bu bölümde artık. Kerem Akça ile DVD günlüğünü takip etmenizi öneririz. Her sayımızın en güçlü tarafı röportajlarımız. Bunu hep söyledik. Türk sinemasının gündemini tutacaksanız, röportajlara dikkat edeceksiniz diye. Bakın sizin için kimlerle konuştuk bu ay. Ernest Hemingway’in torunu, Woody Allen’ın kült filmi Manhattan ile Oscar adaylığı olan Hollywood yıldızı Mariel Hemingway sorularımızı yanıtladı. Sermiyan Midyat’ın çizgi dışı filmi Ay Lav Yu’da oynayan Hemingway, 40 dereceyi geçen sıcaklarda, Mardin’de nasıl film çektiklerini anlattı. Ümit Ünal’ın çektiği bu ayın önemli filmi Ses’in başrol oyuncuları Selma Ergeç ve Mehmet Günsür sorularımızı cevaplayan diğer iki isim. Fırat Sayıcı ise Recep İvedik 3 ile fırtına gibi esen Şahan Gökbakar ile konuştu. Yeşilçam Ödülleri’nin arkasındaki isimler Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tursak Başkanı Engin Yiğitgil ve Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler Cinedergi’ye konuk olan önemli şahsiyetler. Ali Ulvi Uyanık’ın çizgi dışı köşesi İşte O An sizi sersemletecek. Sayfaların arasında gezinirken o sayfaya geldiğinizde takılıp kalacaksınız. Sinemanın büyüsünü sayfalara taşıyan böylesi bir köşe daha önce görmediğinize eminim. Semih Kaplanoğlu’nun Altın Ayı’sını çok önemsiyoruz. Bu konuyu döneme varoluşsal sorular soran Zamanın Ruhu köşesinde tartıştık. Çünkü bu döneme damgasını vuran çok önemli bir başarı olduğunu düşünüyoruz. Dosyalarımızı ise Banu Bozdemir’in Alice Harikalar Diyarı filminden etkilenerek yaptığı Fantastik filmler dosyasıyla konuşmaya başlayalım. Kerem Akça’nın bilimkurgu türünün değişim geçirdiği 70’lere baktığı incelemede bilimkurguyla toplumsal dönüşüm arasındaki ilişkiyi göreceğiz. Sinema hayatın yansımasıdır sözünü bir kere daha haklı çıkaran bir dosya olmuş bence 70’lerin bilimkurgu dosyası. Dizi dünyasını anlatan Zeynep Bonçe’nin hazırladığı Episode, Hollywood’taki keskin kalemimiz Burak Yarkent’in Cinedergi Hollywood’ta köşesi, Banu Bozdemir’in Sindrella’sı, Fırat Sayıcı’nın Rolleriyle Yaşayanları, vizyondakiler, müzik, kitap hepsi bu derginin içinde. Bize ilgi gösteren takipçilerimize, sanatçılarımıza ve endüstrinin farklılaşan ilgisine çok teşekkür ediyoruz. İyi okumalar…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.