Yaz aylarını karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde, mevsimin getirdiği hareketliliğin yanında içimizi kıpır kıpır eden bir diğer gelişme de film dünyasındaki hareketlilik oldu.

Yaratıcısı William Moulton Marston’u da sayacak olursak, senaryo yazarlığını Zack Snyder, Allan Heinberg, Jason Fuchs’un yaptığı ve Patty Jenkins’in yönettiği Wonder Woman’ın yanısıra, Christopher Nolan imzalı Dunkirk, 2017 yazı için sinemaseverlerin beklentilerini yukarıda tutmaya yetti.

Bu yukarıda saydığım iki fimin yanına bir de Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales ve Baywatch isimleri telaffuz edilmeye başlanınca,​ ​beklentiler iyice arttı. Fakat Amerika film endüstrisinin bir hayli önem verdiği, Şehitleri Anma Günü (Veteran’s Day) gişe hasılatları açıklanınca evdeki hesabın çarşıya uymadığı anlaşıldı.

Öyle ki, bu sene​ ​29 Mayıs’ta kutlanan Şehitleri Anma Günü​ ​(Normalde Mayıs ayının son Pazartesi​ ​günü)​ ​gişe hasılatı​​, $176 milyon ile​ ​son 18 yılın en düşük​ ​seviyesini gösterdi.​ ​Özelikle Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales ve Baywatch filmlerinin ilk haftasında $100 milyon barajını geçememeleri, yapımcılarını ve bu filmleri bekleyen izleyici kitlesini büyük hayalkırıklığına uğrattı.

Bunun yanında Mayıs başlarında piyasaya çıkan King Arthur: Legend of the Sword ve Alien filmlerinin ikinci haftalarında ilk haftalarına nazaran %80 oranında izleyici kaybetmesi, belki de bu kötü gidişin başlangıcını işaret ediyordu.

Bu kötü başlangıç ve gidiş bize, artık Pirates of the Caribbean ve Baywatch isimlerinin, sinemaseverler arasında eski anlamlarını ifade etmediklerini gösterdi.

Fakat şu da bir gerçek ki, bu isimlerin göstermiş olduğu düşük performans ve hayalkırıklığını tüm yaz dönemi filmleri ile ilişkilendirmemiz hem hata hem de diğer yapımlara haksızlık olacaktır.

Şunu unutmamakta fayda var, yaz sezonu Mayıs başında piyasaya giren Guardians of the Galaxy Vol. 2 ile müthiş bir başlagıç yaptı. Wonder Woman, Spider-Man: Homecoming ve War for the Planet of the Apes filmleri için de beklenti ve filmlerin en az Guardians of the Galaxy Vol. 2 kadar başarılı olacağına inanç bir hayli yüksek.

Doğrudur, sezon iyi açılmadı, hatta çoğu sinemaseverde büyük hayalkırıklıkları yarattı, fakat bu ilersi için bir karamsarlık alameti olmamalı.

Bekleyip hepbirlikte göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.