Milyonları ekrana kilitleyen Game of Thrones dizisini duymayanınız yoktur herhalde. Kulağıma gelen duyumlara göre dizinin en epik sezonu, 2017 yazının sonunda izleyici ile buluşacak olan 7. sezonu olacakmış. Belki de bu yüzdendir ki dizinin 7. sezonunda kamera arkasında hangi isimlerin olacağı çok fazla önem taşır hale gelmiş durumda.

Yetkililer film hakkında, deyim yerinde ise ser verip sır vermiyorlar. Hatta Game of Thrones 2013-2014 sezonu yönetmenlerinden, yakın arkadaşım Alex Graves ile buluşmamdan bile dizi hakkında bir sonuç çıkartamamış olmam, yetkililerin bu konuya verdiği önemin bir parçası gibi duruyor.

Uzun sözün kısası, sevilen dizinin 7. sezonu çok şeye gebe. Açıkta kalan birçok uç birleşip belki de bizi bambaşka yerlere çekecek, ama asıl önemli olan acaba önümüzdeki 7. sezondaki 7 bölümü kimler yönetecek.

Gelin bu isimlere birlikte bakalım;

Jeremy Podeswa (1. ve 7. Bölümler)

Game of Thrones dizisine yürekten bağlı olanlar bu ismi yakından tanıyacaklardır aslında. Televizyon tarzını iyi bilen Podeswa, Six Feet Under, Dexter, True Blood, American Horror Story, ve Walking Dead dizilerinde de yönetmenlik görevi üstlendi.

Aslen Kanada’lı olan yönetmen daha önce Game of Thrones dizisinin 5. sezonunda, deyim yerinde ise ekran başında izleyiciye tırnaklarını yedirten Unbent, Unbowed, Unbroken ve 6. sezonda The Red Woman bölümlerinin yönetmenliğini yaptı.

aaa! unutmadan Jon Snow karakterini diziye tekrar getiren yönetmen de Podeswa’dır.

Lord Commander Jon Snow’un dirilip tekrar hayata döndüğü bölümün yönetmenliğini yapan Podeswa, izleyici tarafından bunun olacağı bilinmesine ve beklenmesine rağmen, farklı üslubu ile görevini başarıyla yerine getirmişti.

Podeswa, izleyiciyi şaşırtma kabiliyeti olan bir yönetmen. Dizinin 7. sezonunun açılışını ve aynı zamanda kapanışını yapacağını bilmemiz bile bu bölümlerde önemli işlerin olacağını kestirmemize yetiyor.

Mark Mylod (2. ve 3. Bölümler)

Mylod ismi de Yedi Krallığa yabancı olmayan isimler arasında. Dizinin 5. ve 6. sezonlarında görev alan başarılı yönetmen aynı zamanda High Sparrow bölümünde bizi High Sparrow ile tanıştıran kişi.

  1. sezonun 4. bölümü olan Sons of the Harpy’nin de yönetmeni olan Mylod aynı zamanda dizinin “kanlı” yönetmenlerinden. 6. sezon bölümlerinden No One isimli bölümde Arya’nın Waif’in yüzünün derisini yüzdüğü bölüme hayat veren yönetmen, sezona damga vuran sahnelerden birinin altına imzasını atmıştı.

 

Mylod’un enteresan da bir yanı var…

Britanya kökenli yönetmen aynı zamanda İngiliz televizyon kanallarına çektiği Shooting Stars ve The Fast Show komedileri ile 1997’de ve 1998’de BAFTA (British Academy Television Awards) ödülünü 2 defa kazanan bir isim.

Matt Shakman (4. ve 5. Bölümler)

Daha önce It’s Always Sunny in Philedelphia, Ugly Betty ve House dizileri ile birlikte bazı HBO dizilerini yöneten Shakman, Yedi Krallığa yabancı bir isim olarak öne çıkıyor. Komedi ve drama tarzı yapıtları yönetmeyi sevdiğini söyleyen yönetmenin CV’sinde Brothers and Sisters, Mad Men, Siz Feet Under, Fargo ve the Good Wife gibi tanınmış yapıtlar da var.

  1. sezonun 4. ve 5. bölümlerine hayat verecek olan isimden beklentim, fazla aksiyonun olmadığı, derin karakter analizlerinin fazla olduğu sahneler..

Bekleyelim, hep birlikte göreceğiz.

Alan Taylor (6. Bölüm)

Taylor ismi ile birlikte aklınıza düşen ilk kelime grubunun Thor: The Dark World, ikincisinin ise Terminator: Genisys olduğunu çok iyi biliyorum.

Hatta daha da ileri gideyim, bu iki yapıtın da hayal kırıklığı olduğunu söyleyip, Game of Thrones dizisinin 6. bölümden ümidini kesenleriniz bile olacaktır. Fakat film yönetmenliği ile dizi yönetmenliği arasında dağlar kadar fark olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Kaldı ki Taylor, Game of Thrones dizisinde daha önce görev alan ve bu görevi başarıyla yerine getiren isimlerden biri, belki de en etkilisi olarak göze çarpıyor.

  1. Sezonun 9. ve 10. bölümleri olan Baelor ve Fire and Blood isimli bölümlerinde imzası olan Taylor’un işini ne kadar iyi yaptığını bilmek için bu bölümleri anımsamanız yeterli olacaktır.

Hemen anımsatayım; Ned Stark karakterinin başının vücudundan ayrıldığı bölümü bizlere yaşatmıştı Taylor ve bence bu diziyi farklı yapan detaylardan birinin, beklenmeyenin her an olabildiği gerçeğinin de yaratıcısı olmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.