Saul’un Oğlu

 

Yönetmen: László Nemes

Senaryo: László Nemes

Oyuncular: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn

 

Konu: 1944 yılında Auschwitz’deki vahşet kampında geçen hikayade Macar esir Saul Auslander’in hikayesi konu ediliyor. Saul, üst yetkililer tarafından öldürülmeden önce birkaç aylığına krematoryumda çalışması için seçilen ‘komando’lardan biridir. Krematoryumun insanlık dışı gündelik işlerini yürütürken bir gün yakın zamanda yakılacak olan bir çocuğun cesediyle karşılaşır. Çocuğun peşine düşen Saul, kampa yeni gelen insanlar arasında kendi topraklarından insanların olduğundan da şüphelenir.

 

Darmadağın

 

Yönetmen: Alice Winocour

Senaryo: Alice Winocour

Oyuncular: Matthias Schoenaerts, Diane Kruger, Paul Hamy

 

Konu: Afganistan’daki savaştan dönen bir asker olan Vincent savaştan kalan travmalarını atlatmaya çalışırken Lübnan asıllı varlıklı bir adamın karısını koruması için iş teklifi alır. Jessie isimli bu kadını, yaşadıkları Maryland mülkünde güvende tutmaya çalışacaktır. Zamanla Jessie’ye karşı tuhaf bir yakınlık duymaya başlar ancak eş zamanlı olarak halüsinasyonlar ve anksiyete sorunları baş gösterir. Yüksek güvenlikli bu mülkte her şey yolunda gibi görünse de Vincent bir tehditin yaklaşmakta olduğunu sezer.

 

Aşkın Seçimi

 

Yönetmen: Ross Katz

Senaryo: Bryan Sipe

Oyuncular: Teresa Palmer, Benjamin Walker, Alexandra Daddario

 

Konu: Nicholas Sparks’ın çok satan romanından uyarlanan The Choice’un yönetmenliğini Ross Katz üstlenirken, filmin başrollerinde Alexandra Daddario, Benjamin Walker, Maggie Grace, Teresa Palmer, Tom Wilkinson yer alıyor. Mutlu ve hayatından memnun tıp öğrencisi Gabby Holland’ın, kadınların karşı koyamadığı Travis Shaw’a komşu olması, ikiliyi asla hayal edemeyecekleri olaylara dahil eder. Travis, oldum olası bir kadınla ciddi bir ilişki yaşamanın rahat yaşam tarzını kısıtlayacağına inanmakta, Gabby ise uzun soluklu bir ilişki yaşamakta olduğu erkek arkadaşıyla evlenmek üzeredir.

 

Danimarkalı Kız

 

Yönetmen: Tom Hooper

Senaryo: Lucinda Coxon

Oyuncular: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw

 

Konu: David Ebershoff’un aynı isimli kitabından uyarlanan Danimarkalı Kız, Lili Elbe ve Gerda Wegener’in gerçek yaşamlarından esinlenen çarpıcı bir aşk hikayesi. Yönetmeni Oscar ödüllü Tom Hooper olan film, Lili’nin bir transgender olarak çığır açan yolculuğunu ve Gerda ile olan evliliklerinin sıradışı öyküsünü anlatıyor. Filmin başrollerinde Oscar’lı oyuncu Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw, Sebastian Koch, Amber Heard ve Matthias Schoenaerts yer alıyor.

 

Belle and Sebastian: The Adventure Continues

 

Yönetmen: Christian Duguay

Senaryo: Charles Randolph

Oyuncular: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Thierry Neuvic

 

Konu: Belle ve Sebastian’ın devam macerası,1945 sonbaharında, savaşın bitişinin ardından yapılan kutlamalarla başlıyor. Sebastian büyümüş, 10 yaşına gelmiştir. Değişmeyen tek şey ise Angelina’yı beklediği gerçeğidir. Ancak bir uçak kazasında ormanın derinliklerinde kaybolan Angelina geri dönmez. Tüm kasaba umudunu kaybetse de aralarından sadece birinin, Sebastian’ın dedesinin, bir umudu vardır. Ona göre, tanıdığı Peter adında bir adam Angelina’yı bulmalarına yardım edebilecektir.

 

Mısır Tanrıları

 

Yönetmen: Alex Proyas

Senaryo: Matt Sazama

Oyuncular: Gerard Butler, Brenton Thwaites, Rufus Sewell

 

Konu: Set, karanlığın acımazsız tanrısı, Mısır tahtını devralır. Barışçıl ve varlıklı olan imparatorluğu yıkar, kargaşa ve çatışmaların içine düşürür. Birkaç cesur isyancı Set’in karşısındadır. Sevgilisi tanrı tarafından tutsak edilen genç bir hırsız, Set’i tahtan indirmek ve yenmek için güçlü tanrı Horus’tan yardımını ister. Alex Proyas’ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites, Geoffrey Rush gibi isimler yer alıyor.

 

Bekar Yaşam Kılavuzu

 

Yönetmen: Christian Ditter

Senaryo: Marc Silverstein

Oyuncular: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Alison Brie

 

Konu: New York şehri Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom ve David gibi binlerce yalnız ve kalbi kırık bekâr insan ile dolu. Herkes kendisine doğru eşi ya da aşk dolu bir ilişkiyi arıyor; pek çoğu ise orta karar bir birlikteliğe bile razı! Baştan çıkartıcı mesajlaşmalar ve tek gecelik ilişkilerin ortasında tüm bu bekar insanların, bekarlığı ve yalnızlığı yönetmesini öğrenmeleri gerekiyor! Yönetmenliğini Christian Ditter’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Dakota Johnson, Alison Brie ve Rebel Wilson gibi isimler yer alıyor.

 

Misconduct

 

Yönetmen: Shintaro Shimosawa

Senaryo: Simon Boyes

Oyuncular: Josh Duhamel, Anthony Hopkins, Al Pacino

 

Konu: Hırslı genç bir avukat, büyük bir ilaç firmasının güçlü ve acımasız yöneticisine karşı önemli bir davayı üstlendiği zaman, bu genç avukat çok geçmeden kendini şantaj ve yolsuzluğa karışmış bir davanın içinde bulacaktır. Shintaro Shimosawa yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Josh Duhamel, Anthony Hopkins, Al Pacino gibi güçlü isimler yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.