Yabancı

Yönetmen: Filiz Alpgezmen

Senaryo: Filiz Alpgezmen

Oyuncular: Sezin Akbaşoğulları, Caner Cindoruk, Serkan Keskin, Xavier Clion

Konu: Özgür, 80 darbesiyle Fransa’ya iltica etmiş bir anne babanın kızıdır. Paris’te doğup büyümüştür. Babası Hüseyin’in ölümü üzerine onun ülkesinde gömülmek olan son arzusunu yerine getirmek için İstanbul’a gelir. Fakat Hüseyin’in 12 Eylül sürecinde vatandaşlıktan atılmış olması Özgür’ün önüne büyük bir engel olarak çıkar. Bu engel, Özgür’ü İstanbul ve kendi içinde bir yolculuğa zorlar.

 

Gazeteci Çocuk

 

Yönetmen: Lee Daniels

Senaryo: Lee Daniels

Oyuncular: Zac Efron, Matthew McConaughey, Nicole Kidman, John Cusack

 

Konu: Jack Jansen hayatında bir dönüm noktasındadır. Üniversiteden atılmış, kasabasına geri dönmüştür. Babası da bu kasabanın yerel gazetesini çıkarmaktadır. The Miami Time Gazetesi’nde çalışan ağabeyi Ward, Hillary Van Wetter’ın hüküm giydiği davayı araştırmak üzere iş arkadaşı Yardley Acheman’la birlikte çıkagelince, Jack’ten şoförlük yapmasını ister.

 

Kirli Oyun

 

Yönetmen: Jessy Terrero

Senaryo: L. Philippe Casseus

Oyuncular: Curtis Jackson, Forest Whitaker, Robert De Niro, Malcolm Goodwin

 

Konu: New York polisi olan babasının öldürülmesinden 15 yıl sonra Jonas Maldonado polis akademisine girer, mezun olur ve babasının eski ortağı Vito Sarcone’un başını çektiği ahlâksız polislerin bulunduğu bir gruba dahil olur. Malo bu şiddetli ortamda derinlere girer, babasının ölümünün arkasında yatan gerçekleri çözmeye başlar ve sebep olan kişiye hesap sormak için plân kurmaya başlar.

 

Suç Ortağı

 

Yönetmen: Simon West

Senaryo: David Guggenheim

Oyuncular: Nicolas Cage, Danny Huston, Malin Akerman, Sami Gayle

 

Konu: Will, hapisten yeni çıkmıştır ve Alison ile ilişkisini düzeltmeye hazırdır. Bu arada Will’in 10 milyon dollarlık fidyeyi ulaştırabilmesi için yalnızca bir günü vardır. Hem FBI hem de Vincent’in inanmamasına rağmen para aslında onda değildir. Will için bu durumda tek bir seçenek kalmıştır: Eski suç ortağı, güzel, seksi ve akıllı Riley ile tekrar biraraya gelip, bir soygun daha yapmak ve geç olmadan kızını kurtarmak.

 

More Than Honey

 

Yönetmen: Markus Imhoof

Senaryo: Kerstin Hoppenhaus

Oyuncular: Fred Jaggi, Miller, Liane Singer            , Heidrun Singer, Fred Terry

 

Konu: İsviçreli yönetmen Marcus Imhoof’un yeni belgeseli arıların büyüleyici dünyasını gözler önüne seriyor; arıcıların hayatını ve sanayileşmiş bal fabrikalarını gösteriyor. İnsanlarla bal arıları arasındaki ilişkiyi anlatan bu belgesel aslında doğa ve geleceğimizle ilgili. Bal arıları bize durağanlığın sınırsız büyüme kadar sağlıksız olduğunu, kriz ve felaketlerin evrimi tetiklediğini ve kurtuluşun bazen tamamen beklenmedik bir yerden gelebileceğini gösteriyor.

 

The Last Stand

 

Yönetmen: Jee-woon Kim

Senaryo: Jeffrey Nachmanoff

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Peter Stormare

 

Konu: Sınır bölgesinde şeriflik yapan Owens’ın (Arnold Schwarzenegger) karşısına uyuşturucu kaçakçılığı yapan ve polislerce aranan bir uyuşturucu çetesi liderinin çıkmasıyla işler çığrından çıkar. Bu konuyu ele alan filmin yönetmen koltuğunda Güney Korali ünlü yönetmen Jee-woon Kim yer alıyor.

 

Hile Yolu

 

Yönetmen: Ersin Kana

Senaryo: Ersin Kana

Seslendirenler: Ozan Bilen, Serkan Yakan, Halil İbrahim Aras, Özgül Koşar

 

Konu: Kilisenin önünde bekleyen Korhan ve Murat. Azınlıklara ve gayri müslimlere yönelik cinayetler işleyen suç hücresinin iki üyesi. Murat alacakları parayı düşünürken, Korhan kilisenin papazını vuracak olan Kofik’in bu işi beceremeyeceğinden endişeli. Şeyhmus, suç örgütünün lideri Paşa’ya ait bir hard disk çalar. Hard diskin içindekiler, yeni bir operasyon dalgasına sebep olacak kadar önemlidir.

 

Kuma

 

Yönetmen: Umut Dağ

Senaryo: Umut Dağ

Oyuncular: Nihal Koldaş, Begüm Akkaya, Vedat Erincin, Dilara Karabayır

 

Konu: İç Anadolu’nun bir köyünde yaşayan Ayşe, gelin olarak biraz uzaklara, Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gider… Ailenin annesi Fatma, üzerine kuma getirilmesine razıdır, hatta bu onun fikridir, zira pençesine yakalandığı kansere yenik düştüğü anda eşinin ve çocuklarının emin ellerde olduğunu bilmek ister. Fakat ailenin iki kızı, neredeyse kendileri ile yaşıt olan kumayı kabullenmeye yanaşmazlar. Fakat kısa bir süre sonra, beklenmedik bir gelişme, ailenin tüm dengelerini alt üst eder.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.