Banu Bozdemir

Kurtuluş Son Durak

Sıradan bir mahallenin, sıradan kadınları hiç bu kadar kışkırtıcı olmamıştı! Mahalleye yeni taşınan psikolog Eylem’e terk edilmesinin acısını unutturmak amacıyla bir bir kapısını  çalan kadınlar için, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Elbette onlara dünyayı dar eden erkekler için de! Hayatını yatalak babasına adamış Vartanuş( Demet Akbağ); mafya babası sevgilisinin metresliğinden, eşi olmaya asla geçemeyeceğini anlayan Goncagül ( Nihal Yalçın); çocuklarına ilişmediği sürece günlük koca dayaklarına alışmış Gülnur (Ayten Soykök) ve annesinin yediği her tokadı kendi ruhuna da yiyen kızı  Tülay ( Damla Sönmez); hayatı pembe görmeye çalışan kuafor Füsun ( Asuman Dabak)…  Tüm bu kadınlar önce Eylem’i, sonra birer birer kendilerini ve belki de ülkedeki tüm kadınları Kurtuluş Son Durak’ta buluşturacaklar! Barış Pirhasan’ın senaryosunu yazdığı filmi oğlu Yusuf  Pirhasan yönetiyor. Kurtuluş Son Durak kadınlarına birbirinden ünlü erkek oyuncular eşlik ediyor : Mete Horozoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Yavuz Bingöl, Tuncer Salman ve Hüseyin Soysalan. Film 6 Ocak’ta seyirciyle buluşacak!

Berlin Kaplanı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme aldığı ve başrolünü üstlendiği,  “Berlin Kaplanı” 27 Ocak 2012’de vizyonda olacak. Filmin Berlin sahnelerinde 1000’in üzerinde  Alman figüran ve Almanya’da yaşayan Türk oyuncular ile birlikte Alman oyuncular da rol aldı. Ata Demirer’in,  “Ayhan Kaplan” isimli bir boksörü canlandırdığı filmin oyuncu kadrosu, Tarık Ünlüoğlu,  Necati Bilgiç,  Nihal Yalçın, Özlem Türkad ve Cemil Özbayer’den oluşuyor. Yönetmen koltuğunda,  Demirer’in Eyyvah Eyvah filmlerinin yönetmenliğini de üstlenen Hakan Algül bulunuyor. Filmin Konusu: Ayhan Kaplan Berlin’de yaşayan, geçimini boksörlük ve bodyguardlık yaparak sağlayan bir Türk vatandaşıdır.  Ayhan (Ata Demirer) ve antrenörü Cemal (Tarık Ünlüoğlu) için işler pek yolunda gitmemektedir. İkisi de artık hayattan bir mucize beklemektedir.  Filmimiz olası bir mucize ihtimalini anlatmaktadır.

Hayırdır Tekin

Tolga Çevik, ilk sinema filmi ‘Hayırdır Tekin!’  için “motor” dedi. Çevik, hikayesini kendisinin yazdığı komedi filmi ile 24 Şubat 2012’de beyazperdede olacak. Tekin ( Tolga Çevik) ve emekli trafik polisi yardımcısı İsmail Abi (Köksal Engür), kaybolan bir kızı bulmak için, hayatları pahasına her türlü tehlikeyi göze alır. Sıradan bir kayıp kız vakasının peşinde başlayan hikaye, hesaplaşmaların, oyun içinde oyunların geliştiği bir maceraya dönüşür. Kim masum, kim suçlu birbirine karışır. Tolga Çevik’in başrolünü üstlendiği ‘Hayırdır Tekin!’ filminde, Köksal Engür, Toprak Sergen, Pelin Körmükçü ve Zeynep Özder rol  alıyor. Filmin yönetmeni Ozan Açıktan.

Allahın Sadık Kulu

Said Nursi‘nin Isparta Barla‘daki yılları animasyon film oldu. Esin Orhan‘ın yönettiği filmde Üstad’ın hayatı Mustafa adlı küçük bir çocuğun gözünden anlatılıyor. “Allah’ın Sadık Kulu” 4 Kasım’da gösterimde. Yönetmenliğini Esin Orhan‘ın yaptığı film önemli. Said Nursi‘nin Barla hayatı Hollywood’da anime filmlerde sıklıkla kullanılan ‘Mation capture’ tekniğiyle beyazperdeye aktarıldı, hem de uzun metrajlı olarak.Senaryosu, Rıdvan Kızıltepe’nin önderliğinde Ali Tacit Delen ve Zeynep Kaya Delen’in içlerinde bulunduğu bir ekip tarafından kaleme alınmış. Said Nursi‘yi daha iyi anlatabilmek için de yazarlar Abdullah Aymaz ve Ali Ünal’dan danışmanlık etmesi istendi.

Eşekler Yüzmek
Amerikalı bir yapımcı tarafından hazırlanan proje uyarısınca dünyanın 10 ayrı ülkesinde 10 yönetmenin farklı temadan oluşturacağı filmin Türkiye’deki çekimleri Mardin’de yapıldı. Oyuncular Yılmaz Erdoğan ve Menderes Samancılar’ın da rol aldığı ”Eşekler ile yüzmek” filmini çeken Bahman Ghobadi, dünyada en çok beğendiği birkaç kent arasında yer alan Mardin’de olmaktan büyük zevk duyduğunu belirterek, bu nedenle çekimlerde zevkle çalıştığını söyledi. ”Ben İslam bölümünü çekiyorum. Her yönetmen 13 dakika filmi çekecek. Bu sene sonuna tamamlanacak film birçok ülkede yayına girecek. 10 film bir arada çıkacak. Filmi izlediğinizde filmin sonunda anlaşılacak. Film bir destan üzerine kurulu. Bu destanda eşekler de yer alıyor. Mardin, Arap, Kürt,Süryani ve Türklerin bir arada yaşadığı bir kent olduğu için güzelliği daha da anlamlı.’

Eş Ruhumun Eş Zamanı

Müthiş bir aşk hikayesinin konu edildiği, rastlantıların buluşturduğu iki eş ruhun bir araya gelme hikayesinin konu edildiği Eş Ruhumun Eş Zamanı isimli sinema filminin çekimleri devam ediyor. Türkiye’nin ilk kuantum filmi olan Eş Ruhumun Eş Zamanı adlı sinema filminin çekimleri Sarıyer Fuat Paşa Otelinde yapıldı. Musa Uzunlar, Aylin Kabasakal, Uğur Çavuşoğlu, Zeynep Utku, Melisa Nalçak, Hakan Korkmazyürek, Tuğçe Ersoy, Güzin Usta, Bedia Ener, Görkem Demirkan ve Gül Yerlikaya’nın başrollerini paylaştığı film 3 Şubat 2012 yılında vizyona girecek.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.