Fırat Sayıcı

Maximus / “Gladyatör”

İlk İzlenim: Güçlü, kuvvetli,

Konuştukça: İntikam duygusuyla yanıp tutuşan, istikrarlı biri…

Artıları: Mangal yüreği çevik bileğiyle buluşunca önüne geleni deviriyor.

Handikapları: Gözlerini kör eden hırsı, sonunda kendisini de ebediyete uğurluyor.

Yaşam Felsefesi: Her şey ailem için!

Hayattaki Düsturu: Birlikte olursak, hayatta kalırız!

Tanıyınca: Maximus gibi bir adamla tanışırsanız iki seçeneğiniz var. Ya onun yanında olup, onurlu bir mücadele içinde ölürsünüz. Ya da onu karşınıza alıp kılıcıyla ölürsünüz. Seçim sizin.

John Nash / “Akıl Oyunları”

İlk İzlenim: Aklı başında, sakin görünümlü biri.

Konuştukça: Bu adam kimle konuşuyor? Bir bilen var mı?

Artıları: Kafası bambaşka çalışan, olayları farklı açılardan gören bir zeka küpü, matematik dehası…

Handikapları: Şizofren…

 Yaşam Felsefesi: Her problemin bir çözümü vardır…

Hayattaki Düsturu: Siz, benim her şeyi berbat eden bir deli olmamı görmek istediniz. Ama olmadı.

Tanıyınca: Sayılarla ve formüllerle dolu dünyasına girebilmek için en azından onun ruhunu iyi okumanız gerekli. Aksi takdirde ona nasıl yaklaşacağınızı kestiremeyebilir ve hayal dolu dünyasında boğulabilirsiniz.

Russell Crowe

 Uzun zamandır ismi usta oyuncularla anılan Russel Crowe, cesur ve girişken tavrıyla Hollywood’un vazgeçilmez oyuncularından. Kadın hayranları kadar erkek sinemaseverlerin de takdirini kazanmış olan Crowe, Maximus gibi azimli ve sevdikleri için ölümüne savaşabilen biri iken, John Nash kadar da iç dünyası karmaşık biri. Zaman zaman sabırsızca davranarak seçtiği rollerle hayal kırıklığı yaşayan sevilen oyuncu, sadece setlerde değil, her alanda başrol hayatı yaşamakta. En yüksek paraları kazanan aktörler arasında sayılan Russel Crowe özel hayatıyla da muadillerine örnek olmaktadır.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.