Sinemada müziğin ve müzisyenliğin hikayesi pek çok defa anlatıldı. Kimi zaman biyografi tadında çoğu zamanda tutkulu aşk hikayelerinin ekseninde aktarıldı seyirciye enfes öyküler. İşte onlardan biri, Söz ve Müzik, insanın yüreğini notalarla, nostaljiyle ve tabi ki, aşkla doldurarak büyük beğeni kazandı. Başrollerini Hugh Grant ve Drew Barrymore’un paylaştığı film, 80’li yıllarda ünlü olmuş fakat artık çoktan unutulmuş eski bir popstar olan Alex Fletcher ile aslen bir botanik uzmanı olan ancak şarkı sözü yazmakta da profesyonellere taş çıkartan Sophie Fisher’ın hayatının kesişmesini anlatıyor. Alex ve Sophie’nin aralarındaki sıcaklık piyano başında geçen süre boyunca artarken, hakettikleri gerçek sevgi ve başarıyı yakalamak için korkuları ve müzik ile yüzleşmeleri gerekecektir. Eğer içinizi ısıtacak ezgilerle dolu bu filmi izlemediyseniz vakit kaybetmeden bir DVD’sini edinin. Önceden izlediğinizi söylüyorsanız da bir kez daha hafızanızı tazeleyin deriz.

Way Back into Love / Hugh Grant, Haley Bennett

Dance with Me Tonight / Hugh Grant

Meaningless Kiss / Hugh Grant

Love Autopsy / Hugh Grant

Don’t Write Me Off / Hugh Grant

Way Back into Love / Hugh Grant, Drew Barrymore

Edge of the Ocean / Ivy

Buddha’s Delight / Haley Bennett

Bad Hot Witch / Hugh Grant

Entering Bootytown / Haley Bennett

Invincible / Haley Bennett

PoP! Goes My Heart / Hugh Grant

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.