Fırat Sayıcı

 

Annie Porter / “Hız Tuzağı”

 

İlk İzlenim: Sıradan, güzel ve masum…

 

Konuştukça: Masumiyetinin altında siyah bir panter gizli!

 

Artıları: Zorda kaldığı zaman kontrolü ele alan, soğukkanlılığı paniğinden ağır basan, insancıl ve de sınırları zorlamayı seven biri…

 

Handikapları: Ölümle burun buruna zamana karşı yarışırken duygusallığı ihmal etmemesi. Önüne bak Annie!

 

Yaşam Felsefesi: Durursan ölürsün!

 

Hayattaki Düsturu: Bundan daha kötü durumlarla da karşılaştım. Ama panik hiçbir zaman işe yaramadı. Buna güven…

 

Tanıyınca: Deli dolu, masum ve duru bir güzelliğe sahip olan Annie’den sıkı bir dost hatta fazlası olabilir. Yeter ki, huyuna gidin… Ona söyleyemeyeceğiniz tek cümle şu olsa gerek: “Elinin hamuruyla erkek işine karışma!”

 

 

Lucy Eleanor Moderatz / “Sen Uyurken”

 

İlk İzlenim: Bakımsız, alelade ve hiç kimsenin dönüp ikinci kez bakmayacağı biri…

 

Konuştukça: Yalnızlıktan sıkılmış bir looser… Tek yaşam kaynağı, evdeki kedisi…

 

Artıları: Geniş bir aileyi içine alabilecek kocaman bir yüreğe sahip.

 

Handikapları: Yanlış anlaşılmalara müsait yapısı ve yanlış anlaşılmalara dur diyemeyen zayıf iradesi…

 

Yaşam Felsefesi: Hayatımı ancak sıkı bir aşk değiştirir…

 

Hayattaki Düsturu: Yalnızlık hakkında hiçbir fikriniz yok.

Tanıyınca: Kendi halinde sıradan bir hayat yaşayan, ama günün birinde bir mucizeyle hayatı değişen Lucy hayatının aşkını yanlış bedende arıyor. Tatlı ve sevimli tavırlarıyla kısa sürede ailenin içine girebilecek ve herkesin sevgilisi olabilecek sıcak karakterli biri…

 

 

 

 

Sandra Bullock

“Hız Tuzağı”ndaki Annie Porter’la adını tüm dünyaya duyuran ve en az onun kadar iyi otobüs kullanabilen Sandra Bullock, 64 doğumlu. Annie Porter kadar insancıl ve kuvvetli, Lucy kadar da masum ve sevgi dolu. Setlerde ekibe karşı gösterdiği ilgi ve anlayış filmlerine de yansıyor. Flamenco’yu, evde kazak örmeyi ve mektupla haberleşmeyi seven ünlü yıldız hala Hollywood’un en çok kazananlarından… Sevdikleri için her şeyini feda edebilecek bir kalbe sahip olan Sandra Bullock, geniş bir hayran kitlesine sahip. O kitlede Cinedergi de var tabi ki!

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.