MF yapım imzalı Fox tv’nin Salı akşamları yayınlanan dizisi “Bir Aşk Hikâyesi “ dopdolu hikayeleriyle ekranda olmaya devam ediyor.

Korkut Ali’nin Ceylan’a olan aşkı çıkılmaz bir hal alırken, yalıda ki büyük sır yavaş yavaş çözülmeye başlıyor. Aşkın, intikamın ve sırrın bir arada olduğu dizinin Çamlıca’da yapılan çekimlerinde oyuncuları ziyaret ettim. Dizinin başrol oyuncularından Seçkin Özdemir ve Damla Sönmez ile çok keyifli bir röportaj yaptık.

Buket Kahraman

Seçkin Özdemir/ Korkut Ali

Hiç ara vermeden yaz ayında da çekimler yaptınız…

Evet. Öyle bir karar alındı. Dizinin sevilmesinden ve yazında devam etmesinden mutluluk duyuyorum. Çünkü biz sezon sonuna doğru çekimlere başladık. Seyircimizde bizi bırakmak istemiyor bizde istemiyoruz. Tatil yapamayacağım belki aralarda birkaç gün bir yerlere gidebilirim.

Sosyal Medya ile aranız nasıl?

Bizim dizi sosyal medya da çok etkili oldu. En çok konuşulan diziler arasında üst sıralarda yer alıyoruz. Günümüzde sosyal medya kitlesi çok önemli bir kitle onların sahipleniyor olması beni ayrıca sevindiriyor. Her zaman olmasa da twitter’da onlarla konuşuyorum. Güzel tepkiler geliyor ve bu beni motive ediyor.

Bu projeyi seçmenizde en büyük etken neydi?

Oynadığım Korkut Ali karakteri. Bu adamı oynamayı çok istedim. Geçmişi çok etkiledi karakterin. Annesi tarafından yetimhaneye bırakılmış sonra bir Almancı aile tarafından alınıp büyütülmüş orda ailesini kaybetmiş 7 yaşından beri sokaklarda büyümüş hırsızlık yapmış bir adam. Bir yandan da vicdanını kaybetmemiş. Hayata hiç isyan etmeden elinden geldiğince mutlu olmaya çalışan bir adam. Çok dolu bir karakter. İkincisi dizi alıştığımız dizi formatında değil. Kurgusu ve akışı farklı. Olaylar hemen çözülüyor hiç uzamıyor. Bölümlerce bir olayın çözülmesini beklemiyoruz. Bu sefer farklı şeyler izliyoruz.

Korkut Ali’nin aşk ile arası nasıl?

Âşık oldu. Ceylan ile bir şeyler yaşamaya başladılar. Aşk konusunda gözü kara yapmayacağı şey yok. Ama bir yandan da içinde bir İntikam duygusu, entrika, anne eksikliği var. Annesini görüyor ama bir türlü ona kavuşamama durumu var, kardeşi, yeğeni var bir de başında bir kurşun var. Birçok duygu iç içe karışmış bir durumda Korkut Ali’de.

Küçük Emrah’ın modern hali gibi…

Hiç öyle değil. Bunları gayet başı dik bir şekilde karşılıyor Korkut Ali. Bunları hiç kimseye karşı bir acıtasyon olarak kullanmıyor. Tam tersi kendisi bilerek birçok şeyi yaşıyor. Sadece söylemesi gerektiği durumlarda birileriyle paylaşıyor. Yoksa acıtasyonun derdinde değil.

Sizin aşk ile aranız nasıl?

Korut Ali gözü kara bir âşık ben öyle değilim. Romantik bir âşık değilim keşke olabilseydim.

Korkut Ali özdeşleştirdiğiniz yanlarınız var mı?

Bende Korkut Ali gibi istediğim bir şeyin peşinden koşarım. Karşıma ne çıkarsa çıksın ayakta kalmaya çalışırım.

Bugüne kadar oynadığınız karakterler arasında sizi en çok hangisi tatmin etti?

Bana hepsi bir şeyler kattı. Muhteşem Yüzyıl’da Leo’yu oynadım çok severek. İlyas bambaşka bir karakterdi. Korkut Ali’de öyle. Ben zaten istemediğim karakterleri oynamıyorum. Karakterden ziyade senaryo benim için önemli. Karakterin nasıl yazıldığı önemli. Her şeyi oynarım yeter ki güzel yazılsın.

Yakın çevrenizden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Annem ve Ananem benim başıma kötü bir şey geldiyse ya da bir problemin içinde kaldıysam Annem diziyi kapatıyor izlemiyor. Ananem annemi arıyor izlemiyorum diyor. Dizide de olsa zor durumda kalmamı görmek istemiyorlar. Yeğenlerim başıma kötü bir şey geldi mi beni arayıp ağlamaya başlıyorlar. Kendimi mutlaka her bölüm izlerim. Ne oynadığımı görmem lazım.

Damla Sönmez/ Ceylan

Bir Aşk hikayesi’nde nasıl bir aşk’ın içindesiniz?

Dizinin başlarında çocukluktan beri platonik duyduğu bir aşk vardı. Onun içinde olduğunu düşünürken Korkut Ali karşıma çıktı. Ama Korkut’un geçmişinde açtığı birçok yara var hatta Ceylan ile tanıştıktan sonra da insanlara açtığı birçok yara var. O yaralar Korkut’un peşinden geliyor ve Ceylan bunları öğrenmeye başladığında hayal kırıklığına uğrayacak.

Platonik âşık oldunuz mu?

Ben aşkta ceylana göre daha mantıklıyım. Ama ortaokuldayken platonik âşık oldum. Okuldan bir arkadaşımdı. Çok uzun bir süre konuşamadım. Doğru düzgün gözlerine bakamadım. Biri bana gözleri ne renk diye sorsa söyleyemezdim.

Ceylan nasıl bir karakter?

Çok saf ve naif bir karakter. Bir o kadar da güçlü. Bütün üzüntüleri kendi içinde yaşıyor. Kimseyi rahatsız etmeyeyim dürtüsü var içinde o yüzden hem kendini hem de başkasının başını belaya sokabiliyor. Çok yardımsever ama yardım istemek onun için pek söz konusu değil. Korkut ile tanıştıktan sonra kendisini kim olduğunu hissettirdikten sonra yavaş yavaş Ceylanında etrafına bakışı değişecek.

Senaryonuz bir Kore dizisinden uyarlama…

Kore dizisinden uyarlama bir aşk hikâyesi. Kore uyarlamasında dizi pek iç açıcı bitmiyor mutlu son yok. Ama bizde öyle bitecek mi henüz belli değil. Mutlu son ile bitsin diye çok mesajlar alıyorum.

Sosyal Medya ‘dan nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Genel olarak Ceylanı sevdiler. Güzel tepkiler alıyorum. Korkut Ali ile çok yakıştırıyorlar. Genelde kızlar hayranı oldukları oyuncunun partnerini kolay benimsemezler. Ama bizi yakıştırdılar. Demek ki biz inandırabilmişiz. Geçenlerde böyle bir mesaj aldım. “Senin dizide yaşadığın aşk benim yaşadığım aşka çok benziyor. Ceylanı Çok seviyorum” gibi yorumlar geliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.