Geçtiğimiz yıl dizside çekimeye başladı. Sefa Önal’ın hikâyesinden yola çıkarak Gold Filmin Faruk Turgut’un yapımcılığında Star TV’ye çekilen “Dila Hanım”, gün geçtikçe reyting rekorları kırmaya devam ediyor.

Sezon finaline sayılı günler kalmışken beni Adana’da misafir eden Gold filme başta Faruk Turgut’a teşekkürlerimi sunarım. Haziran Ayında yine dopdolu bir röportajla sizlerleyim. Adana’nın bereketli topraklarında dizinin başrol oyuncularından Erkan Petekkaya ve Hatice Şendil ile geçtiğimiz haftalarda oyuncu kadrosuna katılan Didem Balçın ile çok keyifli bir röportaj yaptık. Bütün samimiyetleri ile Cinedergi “DİZİFAN” okuyucularına konuştular. Şimdiden söylüyorum bu röportaj kaçmaz.

ERKAN PETEKKAYA / RIZA BEY
MUTLULUĞUN RESMİNİ ÇİZDİ

Serseri’nin Bilo ağası, Öyle Bir Geçer Zaman ki’nin Ali Kaptanı, Dila Hanım’ın Rızası, Erkan Petekkaya oynadığı her rolle seyirciyi şaşırtmaya devam ediyor. Oyunculuk kariyerinin zirvesin’de olan yakışıklı oyuncu, Dünyada en adaletli dağıtılan şeyin mutluluk ve mutsuzluk olduğunu söylüyor. “Ben çobandan, Obama da benden mutlu değil. Dünyada adaletle dağıtılan tek şey ‘mutluluktur”.

Adana’da çektiğiniz ikinci diziniz değil mi?
Daha önce Beyaz Gelincik’i çekmiştik buralarda. Ben Adana’yı çok seviyorum. Bundan sonra bir dizi daha bu topraklarda çekebilirim.
Bir dizide sizi en çok zorlayan şey nedir?
Tabii ki sık sık ve son anda değişen senaryolar. Bu oyunculuğunuzu da etkiliyor. Oyuncular keşke 10 bölüm sonra ne oynayacağını bilse de rolüne iyi çalışsa. O zaman daha kaliteli işler ortaya çıkabilir.
En çok hangi rollerde oynamak istersiniz?
Absürd komedi! Komedi oynamak benden beklenmeyen bir şey. Ağır rollerde gördüler beni. Serseri dizisinin bana böyle bir faydası oldu. Çok zor bir absürd komediydi. Bilo karakteri zor bir karakterdi. Benzer bir rol gelse gözüm kapalı kabul ederim.
Kadir İnanır ile bir araya geldiğinizde dizi hakkında konuşuyor musunuz?
Çok fazla bu işle ilgili bir şey konuşmuyoruz. Çünkü bizim yaptığımız Dila Hanım ile Kadir ağabey’in yaptığı Dila Hanım aynı değil. Dönem ve zaman farklı. Sadece ana teması aynı. Kadın kocasını öldüren adama âşık oluyor. Diğer kısımları yeniden yazıldı. Ama diziye ilk başladığım zaman telefon açıp konuştum. Bana direktifler verdi. Bu zamanda ki Dila hanımı nasıl geçmiş zamandan ayıracağız ve hikâyeden kopmadan bunu nasıl yapacağız. Diye konuştuk
Yer aldığınız en önemli proje hangisiydi?
‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisi benim hayatımdaki en önemli isti ki o artık bir kült oldu. O dizinin son bölümünde oynamayı çok isterdim. Çünkü senaryo gereği denize açıldım. Ölüp ölmediğimi kimse bilmiyor. O dizideki Ali Kaptan karakterinin önüne hiçbir karakter geçemeyecek
İnternet ile sosyal medya ile aranız nasıl?
Twitter ve Facebook kullanmam. Sosyal medyada hiçbir hesabım yok. Sahte hesaplarımı takip eden çok kişi var. 50 tane sahte hesabım var hiç biri ben değilim. Aman dikkat!

HATİCE ŞENDİL / DİLA HANIM
DİLA GÜÇLÜ KADIN ÖRNEĞİ
Kocasının katiline asık olan Dila Hanım’ı oynayan Hatice Şendil: Kadınlar en zorlu anlarda bile ayakta kalır. Dila Hanım da öyle bir kadın.
Sezon finaline az kaldı…
Evet, final yaklaştıkça heyecan da artıyor. Seyirci Dila ile Rıza arasındaki düğümleri de merak ediyor. Onlar zor ve imkânsız aşk’ın kahramanı. Birbirlerine çok âşık olup bu kadar imkânsızı bir arada yaşamak çok zor. İki hafta sonra hepimiz vedalaşacağız. Güzel bir tatil yaptıktan sonra yeniden kucaklaşıp çekimlerimize başlayacağız.
Dizinin esinlendiği film mutlu sonla bitmiyor. Dizi nasıl bitecek sizce?
Bu sette sürekli konuştuğumuz konu… Bir gün dizi bitecek ama nasıl bitmeli diye kafa yoruyoruz. Ama seyirci mutlu son ister. Ben de öyle. Ustalara saygısızlık etmeyelim, filmdeki gibi bitsin diye düşünenler de var. Sonucu biz de çok merak ediyoruz. Biz özgün hikâyeyi kullanarak yola çıktık. Aynı final ile biterse Dila ile Rıza ölecek demektir. Ama bir sürpriz olup mutlu sonlada bitebilir..
Türkan Şoray oyunculuğunuzdan övgüyle söz etmişti. İki Dila Hanım karsı karsıya geldi mi hiç?
Karşılaşamadık öyle bir imkân olmadı. Biz kendisini setimize davet etmeye çalıştık. Ama çok yoğun olduğu için bir türlü denk getiremedik. Çok yakın bir zamanda siyaset dergisinin ödül töreninde Ankara’da bir araya gelme fırsatımız olacak. Siyaset dergisi en iyi kadın oyuncu ödülünü bana layık gördüler. Çok mutlu oldum. Bu ülkede Türkan Şoray diye bir gerçek var üzerine hiç bir şey söylenemez ben kendimi çok şanslı hissediyorum Dila hanımı bir o oynadı bir ben oynadım.
Dila Hanım nasıl biri?
Avukat, şehirli, modern ve idealist. Feodalizme karsı çıkarken feodalizmin kendisi oluyor. Biz kadınlar en güçsüz zamanlarımızda bile ayakta kalmaya çalışırız. Dila Hanım da öyle bir kadın.

DİDEM BALÇIN
İstanbul’da Tiyatro Adana’da dizi

Çekimler dolayısı ile bir Adana’da bir İstanbul’da bulunan güzel oyuncu havada fazla türbülansta kaldığı için Uçaktan korktuğunu söyledi.
Dizide nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
Arzu, Rızanın (Erkan Petekkaya)’nın eski nişanlısı. Evlilik hazırlıkları yaptıkları sırada Arzu farklı bir hayatı yaşamayı arzuladığı için Adana’ya gelip derebeylik sisteminde bu hayata ayak uyduramayacağını düşündüğü için, Rıza ile evlenmemiş. Başka bir hayata başlamış. Ama şimdi Rıza’nın karşısına yeniden çıkıp onunla beraber olmaya çalışıyor. Seyirciyi çok güzel bölümler bekliyor. Sırlar yavaşça çözülmeye başlıyor.
Daha çok hangi karakterleri oynamayı seviyorsunuz?
Ben hep dişi roller oynuyorum. Hep bir uç noktası olan. İnişleri çıkışları olan karakterleri oynamayı seviyorum. Mesela, oynadığım karakterlerin fettan olma özellikleri var ama bu karakterler birbirinden farklı. Çakallarla Dans filminde oynadığım fettan karakterle Dila Hanım dizisinde oynadığım Arzu karakterinin hiçbir benzerliği yok. Fettan karakterleri oynadım ama aynı tip karakterler değildi.
Kötü kadını oynamak zor omu?
Ben kötülüğü şöyle düşünüyorum. Kötü insan vardır ama kime göre. Herkese göre kötülük değişir. Sana kötü biri görünen bana iyi görünebilir. her şeyin yapılma sebebi vardır. Arzu’nun da dizide yaptığı kötülüklerin bir nedeni var. Kendine göre haklı tarafları var. Bende bunları bularak oynuyorum. Geçmişte kaybettiği aşkı yeniden kazanmaya çalışıyor.
Sosyal medyada nasıl mesajlar alıyorsunuz?
Bana öyle mesajlar geliyor ki inanamazsın “ Çık git senden nefret ediyoruz yazan oluyor. Ama bazen yazılanlar hoşuma gidiyor demek ki inandırıcı olabilmişim. Ama bazen de yazılanları görünce üzülüyorum. Beni gördüklerinde “iye öyle kötü şeyler yapıyorsun kızım”diyen oluyor.
Tiyatro devam mı?
Ablam ile birlikte Tünel’de “ Doda Sanat” isminde bir atölye açtık. Ablam daha çok teknik kısmıyla ilgileniyor ben de sanat kısmıyla ilgileniyorum.. Workshoplar ve okuma gruplarının bulunduğu çok şirin bir yer. Atölyelerin, okuma gruplarının olacağı ve edebiyat gecelerinin yapılacağı bir yer açıyoruz. Biz orada Edebiyat geceleri yapıyoruz. Dizi çekimleri için Adana’dayım Tiyatro için İstanbul’da. Bu gitmeler gelmeler yüzünden uçakta çok türbülansta kaldım ve uçağa binmeye korkar oldum.
Geçen sene film açısından çok şanslı bir dönem oldu sizin için?
Geçen yıl iki filmim bir den vizyona girdi. Çakallarla Dans’ta komedi oynadım. Açlığa doymak filminde ağır bir drama oynadım. İkisi de aynı gün vizyona girdi. Bazen bir filme gidip bir cümle ile çıkmak istersin hayatını değiştirecek bir şey olsun istersin bazen de sadece o iki saatte hayatında ki her şeyi unutmak istersin. Çakallarla Dans iki saat içinde hayatında ki her şeyi unutup gülmek için gideceğin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.