1970 Antalya Korkuteli doğumlu Mehmet Özgür  tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği de yapan oyuncu İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun.

Mehmet Özgür, sanat yaşamına, Antalya’da bir dil kursunda katıldığı tiyatro etkinliğiyle 1988 yılında başladı. Ertesi yıl Antalya Halkevi‘nde tiyatro çalışmalarına başladı. Daha sonra 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu‘nda görev alan sanatçı, ilk kez 2004 yılında kamera karşısına geçerek, bir tv dizisinde rol üstlendi. En son Takoz İrfan rolüyle oynadığı Suskunlar dizisinde büyük ün kazandı.

Çeşitli tv dizileri ve sinema filmlerinde oyunculuk yapan Özgür, ayrıca bazı tiyatro oyunlarında yönetmenlik de yapmıştır. Bugüne kadar Kelebek, Sözün Bittiği Yer, IV. Osman, Hop Dedik: Deli Dumrul, Mevsim Çiçek Açtı, tepenin Ardı, Bana Bir Soygun Yaz, Muhteşem Yüzyıl, Çalıkuşu, Tut Sözünü, Filinta, En Güzeli gibi dizi ve filmlerde rol alan oyuncu bu ay karşımıza Emin Alper imzalı Abluka filmiyle çıkacak ve bir anlamda psikolojik politik gerilim filminin başrol oyuncusu olacak!

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.