Biraz geç kaldık ama niye diye bir sorun? Çünkü yaz mevsimin de olduğumuz için iki aylık bir dergi size sunmaya çalışıyoruz. Haliyle her zamankinden daha dolu ve iki ayınızda sizi sinemaya doyuracak bir dergi yapmaktı amacımız.

Şu röportajı koyalım, şu dosyayı da yapalım derken ayın 19’unu yaptık ama bomba gibi de bir dergi hazırladık. Bu sefer çok ilginç isimlerle konuştuk sinemamız adına. Tuğçe Sarıkaya güzel mi güzel ve sinemaya kafayı takmış çiçeği burnunda oyuncumuz. Daha önce dizi tecrübesi varken ilk filminde çok kişilikli bir kadını canlandırıyor. Kelebeğin İkinci Günü filminde yer alan Tuğçe ile hemen konuştuk tabii. Ardından sinemanın efsane ismi Nuri Alço yenilir yutulur olmayan bazı açıklamalar yaptı bize. Bu kadarla kalmadık korku filmlerinin prensi derken dram ve komedi filmleriyle karşımıza çıkan Biray Dalkıran ile sohbet ettik. Hollywood’un patlamalı çatlamalı uzay veya fantastik filmlerinin bilgisayar çalışmalarında kendini kanıtlamış bir Türk Sanatçı olan Selçuk Ergen’i size tanıtmak istedik. Özellikle sinemadaki görsel efekt çalışmalarını merak edenlerin mutlaka okuması gereken bir röportaj oldu. Temmuz başından beri Türkiye’nin gündemi tamamıyla değişti. Gezi Parkı eylemleri hepimizi etkiledi ve heyecanlandırdı. Dergimizin bunlara tepkisiz kalması imkansızdı. Derya Aygün’ün Gezi Parkı’na sanat açısından bakışı ve direnişi değerlendirmesi ilginizi çekecektir. Başak Bıçak ise yine mükemmel dosyalarından bir tanesine imza atmış. Fransız ihtilalini anlatan filmleri incelerken, ihtilalin Gezi Parkı eylemlerine kadar ulaşan etkisi üzerine de önemli saptamalar yapmış. Ben ise size şimdiye kadar çok da alışılmadık tarzda bir dosya hazırladım. Bu ay vizyona giren Manyak filminin de etkisiyle seri katilleri odağımıza aldık. Fakat filmlerden çok onların gerçek öykülerini ve resimlerini topladık. Bakın bakalım filmler mi yoksa gerçek öyküler mi daha korkunç? Dergimizin yeni kalemlerinden ama yaptığı dosyaların derinliği ve incelemelerindeki tutarlılığı ile önemli yazarlarımızdan olan Bünyamin Esen bu ay Cafer Panahi’nin belgeseli Bu Bir Film Değil’i incelerken çok düşünmemiz gereken sinema üzerindeki sansür ve baskıları gözümüze sokmuş. Genç kalemimiz Egemen Tokatlıoğlu’nun Man Of Steel incelemesi de okunmaya değer bir çalışma. Murat Tolga Şen ise Susmayan Köşe’sinde Erdem Tepegöz’den yola çıkarak sinemamızdaki dengesizlikleri eleştirmiş. Portre sayfalarımızda ise Banu Robert Redford’u işlemiş. Diğer ismimiz ise Avusturalyalı güzel oyuncu Rose Byrne. CineDizi bölümümüzde de Buket, Merve ve Burcu elbirliğiyle Türkiye’deki en etkili Televizyon dizileri bölümünü yapıyorlar. Tabii haberler, pekyakında, vizyonlar ve daha birçok özel köşe dergimizde sizleri bekliyor.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.