Cinedergi’nin yenilikleri bitmez. Ülkemizde ve artık bütün dünyada dizi furyası sinemayı sıkıştırıyor. Yurt dışında Jean Reno’dan Steven Spielberg’e, Robert De Niro’dan Kevin Spacey’e kadar oyuncusundan yönetmenine herkes dizi çekiyor.

Türkiye’de de aynı durum sözkonusu, Çağan Irmak’tan Onur Ünlü’ye, Berrak Tüzünataç’tan Nejat İşler’e kadar sinemayla anılan herkes artık dizilerde. Durum böyle olunca dizi dünyasını görmezlikten gelmek gereksiz bir burnu büyüklük. Biz de bundan sonra dergimizin içinde özel bir ek yapıyoruz. Dizilerin ünlü oyuncularının röportajları ve yabancı dizi dünyası artık Cinedergi’de. Buket Kahraman’ın yaptığı Dizimania röportaj köşesi ilginizi çekecek sanıyorum. Zaten Episode köşesiyle Burcu Mercan’ın yazılarını çok seviyoruz. Dizidergi adını verdiğimiz köşemizin en önemli yazarlarından Burcu Mercan. Sinemayı da geriye atmadık tabii. Öteki Sinema’nın kurucusu ve sinema eleştirmenlerinin ayrıksı sesi Murat Tolga Şen yepyeni bir köşe yapıyor dergimiz için bundan sonra. Susmayan Köşe’nin susmayan yazarı tartışma yaratacak yazılarıyla bu köşede artık sizinle. İşte ilk yazısının başlığı “Yeni Türk sinemasının kabızlığı.” Bu ay vizyona giren Türk filmlerinin oyuncuları konuşmak için yine Cinedergi’yi seçti. Mutlu Aile Defteri’nin başrol oyuncuları Goncagül Uyar ve Bülent Emrah Parlak dramın içinde hep komedi de olduğunu söylediler. Taş Mektep filminin isimleri Orhan Kılıç ile Ayça Varlıer ise Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan 63 öğrenciye karşı sorumlulukları olduğunu belirttiler. Hollywood sineması ünlüleri de Cinedergi’de artık. Zero Dark Thirty filminin yönetmeni Kathryn Bigelow çok önemli bir röportajla misafirimiz oluyor. Portre sayfalarımızda ise Gemma Arterton ve Gerard Butler’ı odağımıza aldık. Dergimizin önemli kalemlerinden yönetmen Merve İnce bağlanma problemini mercek altına aldı. Onun yazıları hep okunulası. Yepyeni bir kalemimiz daha var. İzmir’den Başak Bıçak muhteşem bir dosyaya imza atmış. Suikastleri ve skandallarıyla ABD başkanları Başak’ın konusu. Yazı işleri müdürümüz Banu Bozdemir lider filmlerini toplamış, Gandhi’den Lincoln’e Stalin’den Che’ye kadar bütün liderler burada. Tabii okuyucu köşemiz de devam ediyor. Bu sayının misafiri Esra Çolak. Yazılarınızı bekliyoruz cinedergi@gmail.com adresine. Dergi doldu taştı, haberler, vizyondakiler, pekyakında, kritikler ve daha neler neler…

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.