Serdar Akbıyık

Kasım ayı dopdolu bir gündem ile dergimizin sayfaları içinde yer aldı. Özellikle Alper Turgut’un geçen ay Altın Koza Film Festivali’nden yola çıkarak yezdığı değerlendirme gündemi meşgul etti. Kimi onun tarzını eleştirdi, kimi beğendi. Fakat herkes en sonunda onun yazısının asıl derdinin ne kadar doğru olduğunu gördü. Şu an bütün kalemler Türk sinemasının karanlık geleceğini irdeliyor. Alper bunu önceden görerek yazdı. Bu noktada Adana’dan sonra Antalya’daki filmleri de seyredip daha ayrıntılı bir yazı yazmasını istedik Alper’den, o yazısını yazarken derginin kadrosu olarak bir dosya hazırlamanın daha doğru olacağını düşündüm. Böylece Alper Turgut, Banu Bozdemir, Murat Tolga Şen, Fırat Sayıcı ve ben ayrı ayrı 2011 – 2012 yılında sinemamız hakkındaki fikirlerimizi dosya haline getirdik. Bence yeni bir tartışmanın başlamasına sebep olacak yazılarla dolu bu çalışma. Gelelim sinemamızın gündemini elimizde tutmamıza yarayan röportajlara. Banu, Çağan Irmak’ın son filmi Dedemin İnsanları’nın başrol oyuncuları Gökçe Bahadır ve Yiğit Özşener ile röportaj yaptı. Merve Genç ise son günlerin bomba filmi Behzat Ç.’nin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, yönetmen Serdar Akar ve oyuncu Tardu Flortun ile Cinedergi için konuştu. Ben de Antalya’nın ağır topu Zenne filminin yönetmen ve oyuncularıyla röportaj yaptım. Kısacası en popüler filmlerin en popüler isimleri yine Cinedergi’de. Özel dosyalarımız da Twilight filmi, Steven Spielberg dosyası Beden Değiştiren Filmler yer aldı. Bu ayın sonunda vizyona girecek olan Terrence Malik’in Hayat Ağacı, Lars Von Trier’in Melankoli’sini özel bir yazıda buluşturduk. Ali Ulvi’nin Filmin Özü, Burak Yarkent’in Hollywood’u, Fırat Sayıcı’nın Uzunun Kısası, Murat Tolga Şen’in Kült köşesi, Banu Bozdemir’in artık klasikleşen Sindrella’sı, Zeynep Bonçe’nin Episode’si ve benim Zamanın Ruhu köşelerim zevk alacağınız çalışmalar oldu. Kerem Akça yine DVD köşesinde döktürdü. Size bir ay sürekli okuyacağınız ve bıkmayacağınız bir Cinedergi hazırladık. İyi okumalar…

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.