Banu Bozdemir

Sanırım herkesin dikkatini ilk defa Kasap filmiyle çekti. Aldığı kiloları ve büründüğü tiple tam bir kasaptı Eric Bana. 1968 yılında Avustralya’da doğan oyuncu okuldan taklit yeteneğinin tavan yapması sonucu atılmış o da Mel Gibson’ın oynadığı Mad Max adlı diziyi izledikten sonra oyuncu olmaya karar vermiş. Sene 1979. Kariyeri komedi filmleri ve skeçlerle başlasa da asıl patlamayı yaptığı Kasap filmi tam bir dramdı. Bu filmin etkileri ona Hollywood’un kapılarını açtı, Kara Şahin Düştü ve Hulk filmlerinde rol aldı, dikkat çekti.

Seslendirme de yapan Bana iki tane güzel animasyona ses verdi, Kayıp Balık Nemo ve Mary and Max.

2004 yılında, büyük bütçeli bir Hollywood filmi olan ve tarihi Truva Savaşı’nın konu alındığı Truva gösterime girdi. Bu filmde Hollywood’un yıldız oyuncularından Brad Pitt’le beraber oynama şansı bulan Bana, Truva’daki rolünün hakkını verebilmek için ata binmeyi öğrendi ve yoğun bir yakın dövüş eğitimi aldı. Truva pek fazla beğenilmedi ve de hasılatı da az oldu. Bu, yapımcıların beklentisinin çok altındaydı ve de Bana’nın kariyerinde Hulk’dan sonraki ikinci başarısızlık olarak tanımlandı. Arkasından gelen Steven Spielberg imzalı Münih’te Bana adeta döktürdü ve film de Akademi ödüllerini topladı.

Münih’in ardından Babam Romulus ve Şans Sende adlı sinema filmlerinde rol alan Bana, 2008 yılında vizyona giren tarihi yapım Boleyn Kızı’nda Kral VIII. Henry’i canlandırdı. Başarılı oyuncunun son yapımları arasında ise Star Trek, Love The Beast ve Time Traveler’s Wife’da yer aldı.

Motor meraklısı olan Bana, ilk arabası 1974 XB Falcon Coupe ile Avustralya’da çeşitli yarışmalara katıldı 21 Nisan 2007 tarihinde bir kaza yaptı. Bana ve yardımcı sürücüsü, kazayı yaralanmadan atlattı. Bana, arabası 1974 XB Falcon Coupe’un 25 yıllık geçmişini anlatan Love The Beast (2009) adlı bir belgeseli yönetti.

Bu ay karşımıza Hanna filmiyle çıkacak ve hız kesmeyen aksiyonun içine dalacak, Bana’yı izlemek bir hayli keyifli olacak!

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.