Airport / 1970 / George Seaton

Yoğun kar yağışının zaman zaman şiddetlenerek seferleri aksattığı gece havalanan yolcu uçağında, bir yaşlıca yolcunun çantasında bomba düzeneği bulunmaktadır. Amacı, başarısız iş yaşamının bedelini yoksulluk olarak ödettiği karısına, bu patlamadaki ölümünün ardından sigorta poliçesindeki yüklü miktarı bırakmaktır. Ancak bir dizi gelişme sonucu durum fark edilir; adam ön tarafa kaçar ve talihsiz bir müdahale sonucu tuvalete girip bombayı patlatır. O an, gövdede açılan delik sonucu iç basıncı düşen kabin içindekilerin hızla uçuşarak dışarıdaki hava tarafından emildiği andır!

Felaket filmlerinin yetmişli yıllarda gözde olmasının başlangıcında, bir havalimanı içinde yer alan çok sayıda karakter, aralarındaki ilişkiler ve zengin olay örgüsüyle, Arthur Hailey’in bu çok satan romanının uyarlaması büyük ilgi görmüştü. Film, ‘En İyi Film’ de dâhil 10 dalda Oscar adayı olup, sadece, ‘kaçak yolcu’ rolündeki tatlı ihtiyar Helen Hayes’e ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.