İlk olmanın haklı gururunu Sinemalife’a terk ederek, bu alemin en fazla okunan dergisi olma gerçeğinin sorumluluğunu duyarak artık bambaşka bir dönemi yaşadığımızı belirterek başlamak istiyorum yazıya. Arka Pencere’nin yayın hayatına başlamasından sonra daha önce fanzin olarak yayınlanan Hayal Perdesi dergisi de internetten yayınlanmaya başladı. İki aylık sürelerle çıkacak yeri rakibimize başarılar diliyoruz. Bir haftalık, iki aylık, bir de iki aylık dergiyle internette sinema dergisi bir mecra olmuştur. Bu andan smonra farklı içeriklerimiz ve sinemaya bakışımızla değişik okuyucu kitlesini tatmin etmeye çalışacağız.

Cinedergi’ye gelince bir ay okuyacağınız hatta geriye dönüp diğer sayılara da bakmanıza sebep olacak kalitede bir dergi çıkardık. Öncelikle askerlik görevini yapıp aramıza geri dönen Kerem arkadaşımıza hoş geldin diyorum. Bundan sonra DVD köşemizde yepyeni bir yorumla Kerem’in başarılı kaleminden izleyeceksiniz. Tabii onun araştırmacı tarzını en iyi şekilde yansıttığı özel dosyalarını da dergimizin için de bulacaksınız. Mart ayından itibaren Kerem’in bütün bu işleri sizin beğeninize sunulacak.

Amerika’dan bizim için Hollywood’un havasını yansıtan ve bütün gelişmeleri sıcağı sıcağına dergiye taşıyan Burak Yarkent Cinedergi Hollywood’ta köşesinde Hurt Locker filminin Oscar’a yakın olduğunu söylemişti. Açıkçası ben bu fikri Hurt Locker için fazla iddialı bulmuştum. Ama ABD Sinema Eleştirmenler Birliği verdiği ödüller ile Burak’ı haklı çıkardı. Burak’ı bu başarılı öngörüsü için kutlarım.

Gelelim bu ayın röportajlarına. Vizyona girdikten sonra bir çok tartışma yaratan Ejder Kapanı’nın yönetmeni ve başrol oyuncusu Uğur Yücel ile çok keyifli bir sohbet yaptık. Yavuz Turgul, Şener Şen ile ürettikleri filmlerden, Fatih Akın ile son dönem kurduğu sıcak dostluğa kadar birçok konudaki sorumuzu samimi bir şekilde cevapladı Yücel.

Banu Bozdemir ise bu sayıda patladı. Tam üç röportaj yapıp ayın çalışanı ödülünü hak etti. Ahmet Mümtaz Taylan, Ada filminin yönetmenleri, sinema eleştirmeni arkadaşlarımız Talip Ertürk ve Murat Emir Eren, eski Türk filmlerinin restorasyonunu yapan Murat Özer Banu’nun dergimiz için yaptığı röportajlar. Bizim camiamızdan olan Talip ve Murat’ın bu çılgın cesaretlerini ayrı koymak zorundayım. Onların şerefine editöryal yazısını Ada: Zombilerin Düğünü filminin klaket resmini koyarak süsledik. Ümit ederim gişede de başarılı olup bir sonraki filmlerini daha rahat çekerler.

Şubat ayının en önemli filmlerinden Kurtadam-Wolfman dergimizde önemli bir dosya ile işlendi. Gelmiş geçmiş kurtadam filmlerinden yola çıkarak tarihteki gerçek kurtadam vakalarının bile konu edildiği bir dosya oldu. Gerçekten kurtadam görünmüş mü diye sorarsanız hayal kırıklığına uğratacağız sizi, çünkü tarihteki olaylar cadı mahkemelerinde yargılanan normal görünümlü insanlar üzerine yoğunlaşıyor. Dergimizin ilgisi sadece bir dosya ile sınırlı değil. Filmin başrollerinde oynayan Emma Blunt ve Benicio Del Toro portre sayfalarımızın konukları.

Şubat ayı aşk ayı 14 Şubat için aşk filmlerinin topladık ve romantikler için ayrı bir dosya yaptık. Sinemanın vazgeçilmez isimleri ve film üretirken birbirinden ayrılamayan fetiş oyuncular dergimizin bir diğer dosya konusu. Ali Ulvi Uyanık çarpıcı sahneleri sayfaya taşıdığı İşte O An köşesinde Krakatoa: East Of Java filminin korkutucu bir sahnesini yorumluyor. Fırat Sayıcı Mesela Dedik’te artık iyice kendi dünyasının komedisine daldı. Hugh Grant ile Frankestein’ın atışmasına çok güleceksiniz. Zeynep Bonçe ise dizi dünyasını en sıkı takip eden isim bu basında. Kimse için bu kadar kendimden emin konuşmuyorum. Ama her sayıda verdiği haberler ve yaptığı incelemelerin değeri artıyor. Böyle giderse tek sinema değil dizi dünyası da cinedergi’den sorulacak.

Okuyalım arkadaşlar okuyarak dergiler eskimez. İyi okumalar…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.