Banu Bozdemir

Kubilay

Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın, bir grup Atatürk ve Cumhuriyet düşmanınca Menemen’de başının kesilerek öldürülmesini beyaz perdeye taşıyacak olan “Kubilay” filmi için sponsor aranıyor. Film bütçesinin %95’i tamamlanmış olup, %5’lik kısmı için arayış sürerken, oldukça ses getireceği beklenen filmin sponsorluğunu üstlenecek firma merak konusu. Filmin yapımcısı ve yönetmeni Ahmet Akıncı, filmi çekme amacını “dinin istismar edildiğinin ve dinin elden gittiğini söyleyerek şeriat düzeni isteyen gericilerin gerçek yüzünü kamuoyuna anlatmak ve Cumhuriyetin vazgeçilmez bir yönetim biçimi olduğunu kamuoyuna sunmak olacak” diye açıklıyor.

Veda
Film Atatürk’ün çocukluk arkadaşı ve yaveri Salih Bozok’un son derecede dramatik hayat öyküsünü anlatıyor. Selanik’ten Dolmabahçe’ye, sıkı arkadaşlıktan umutsuz intihar girişimine uzanan bir hayat! Ezgi Mola Latife hanım’ı oynuyor. Tam dört bin beş yüz kostümün dikildiği, Ayvalık’ın ve Alaçatı’nın sokaklarının 1800’lü yılların Selanik’ine dönüştürüldüğü, Atatürk’ün Dolmabahçe günlerinin bile canlandırıldığı bir film. Filmde Atatürk’ün ölümünün ardından intihar eden yaveri Salih Bozok ile Selanik’te 6 yaşındayken başlayan dostluklarının yanı sıra bir imparatorluğun yıkılışı ve cumhuriyetin kuruluşu anlatılıyor. Atatürk’ün yaşlılık dönemini canlandıran seslendirme sanatçısı Burhan Güven’e gerçeğine en yakın şekilde makyaj uygulanmış. Filmin yönetmeni Zülfü Livaneli.
Mavi Yolculuk: Kabin Kiralama

İlk filmi Hadigari Cumhur ile farklı bir Ege komedisi çeken Harun Özakıncı yeni filmi Son Mavi Yolculuk: Kabin Kiralama’nın çalışmalarına başladı. Harun Özakıncı’nın yine kendi senaryosundan çekeceği filminde Serhat Saylan, Duygu Urak, Ufuk Günalp, Giray Oktay, Harun Özakıncı ve Erim Önüt rol alacak. Son Mavi Yolculuk: Kabin Kiralama’da, birbirini hiç tanımayan ve ucuza gelsin diye Gulet yat yerine sadece kabinlerini kiralayan 6 çiftin başından geçenler anlatılacak.

 

Doğuş’un sinemaya bakışı…

Şarkıcı Doğuş, Yavuz Sultan Selim’in deneme çekimlerine katılmış. Hatta bu sene iki filmde oynayacağını söylüyor, olursa… İkinci filmi kendi yazmış, kadın kılığına girecekmiş…. Kadın oyuncu olarak düşünülen isimler Nurgül Yeşilçay ya da Özgü Namal’mış… Yani ikisinden biri… Kendi senaryosunda dört yaşında sokaklara atılan bir çocuk varmış. Sonra yurda veriliyor, yurttaki bir kız onu kardeşi olarak benimsiyor. Sonra çete lideri oluyormuş.. Kendi hayat hikayesinden esinlenmeler varmış… Ne diyelim… Hayırlısı!

İfakat

“İfakat” bir belgesel filmi. “Doğum öncesi sancı” anlamına gelen adıyla özleşmiş bütün bir hayatı; “Karadeniz kadının doğumdan ölüme uzanan bitmeyen sancılı yaşamını”, Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Taşören köyünde yaşamış ve ölümü sırlara karışarak “efsaneleşmiş” bir Karadeniz kadını olan İfakat’ın yaşamından yola çıkarak anlatıyor. … Orhan Tekeoğlu’nun yönettiği film yakında vizyona girebilir! Yeşil ve teknolojiden uzak bir yaşam…

Aylin Coşkun’dan al haberi!
Üç yıl önce Mesut Uçakan’ın yönettiği ‘Anne ya da Leyla’ filminde ilk ez oyunculuk yapan Aylin Coşkun, şimdi de önümüzdeki yıl çekilmesi planlanan Ermenistan yapımı bir film için teklif almış. Henüz proje aşamasında ama eğer kabul ederse bir Türk şarkıcıyı oynayacakmış. Filmi Ermeni yönetmen Harutyun Khachatryan çekecekmiş… Biz Aylin Coşkun’dan aldık bu haberi!!!

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.