Banu Bozdemir

 Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Barış Bıçakçı’nın aynı adlı romanından uyarlanan Bizim Büyük Çaresizliğimiz’in senaryosunu Seyfi Teoman ve Barış Bıçakçı birlikte kaleme aldı. Çekimlerinin Eylül sonunda başlaması planlanan filmin yönetmeni Seyfi Teoman. Film Cannes bünyesinde seçilen 15 atölye projesinden biri… Bizim Büyük Çaresizliğimiz, lise yıllarından beri yakın arkadaş olan, 30’lu yaşların sonundaki iki adamın, Ender ve Çetin’in dostluğunu konu alıyor. Uzun yıllar hayatları farklı yönlere giden iki yakın arkadaş, Çetin’in yıllar sonra Ankara’ya dönmesiyle çocukluk hayallerini gerçekleştirir ve aynı evde yaşamaya başlarlar.

 Beş Şehir
‘Polis’ filmiyle tanınan Onur Ünlü, ‘Beş Şehir’ adlı yeni filminin çekimlerine başladı. Senaryosu da Ünlü’ye ait olan filmde, Bülent Emin Yarar, Şebnem Sönmez, Beste Bereket, Tansu Biçer, Ahmet Rıfat Şungar, Ege Tanman gibi isimler rol alıyor.Bir polis, bir tezgahtar, bir öğretmen, bir seyyar satıcı ve 11 yaşında bir çocuğun yaşamla, ölümle ve aşkla iç içe geçen hikayesini anlatan ‘Beş Şehir’in görüntü yönetmeni Eyüp Boz. Afyon ve Eskişehir’de çekilen ‘Beş Şehir’, önümüzdeki sonbaharda seyirciyle buluşacak.

 

Ölü yaprak Vuruşu

 

Cengiz T. Asiltürk’ün aynı adlı romanından uyarlanan filmin çekimleri Ağustos ayında başlayacak ve İstanbul, Ankara ve Adana üçgeninde yapılacak. Asiltürk’ün yöneteceği

Filmde Fikret Kuşkan, Tülin Özen, Elif Aktuğ, Cüneyt Türel, Ayda Aksel, Fikret Hakan, Burak Sağyaşar, Betül Arım, Murat Prosçiler, Murat Serezli, Haldun Boysan, Menderes Samancılar gibi oyuncular rol alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Uğur İçbak üstleniyor.

 

 

Yarım Kalan Masal

Yönetmenliğini İsmail Altınata’nın yaptığı, çocukların da rol alacağı “Yarım Kalan Masal” adlı filmin çekimleri temmuz ayında Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde başlayacak. Filmin senaryosunu Mevlana İdris ve Erol Hızarcı yazdı. Çanakkale Savaşları’nı çocukların gözünden anlatacak olan film için yönetmen; “Bugüne kadar Çanakkale ile ilgili çok sayıda film ve belgesel çekildi. Ancak biz bu filmde çocuk gözüyle Çanakkale Savaşları’nın cephe gerisini işleyeceğiz” diyor.

Fetih

Yapımcı Faruk Aksoy, İstanbul’un fethini konu alan ”Fetih” adlı film çekmeye hazırlanıyor.

Prodüksiyonu, anlatım dili, müziği, oyuncu kadrosu ve içeriği ile tarihe ışık tutacak filmin çekim mekanları seçiliyor ve kostümleri dikiliyor. Dönemi tam ayrıntıları ile yansıtmayı amaçlayan filmin senaryo çalışmaları sırasında da tarihçilerden destek alındı.

 

 

Türk filmiyse alalım!

Türk filmleri arttı, ilgileri de katlandı… Özellikle de yurtdışında… Eskiden sinek avlayan Türk stantları artık, yapımcıların, yapımcı asistanlarının ilgi odağı haline geldi. Hatta yapımcıların asistanlarını Türk stantlarına ‘ajan’ kıvamında gönderdikleri, bu ilgiyi nedense bir yandan da gizli kapaklı tutmak istedikleri yönünde haberler alıyoruz… Ama yine de ilgi kıvamı yüksekmiş… En son Cannes’da Çağan Irmak’ın ‘Issız Adam’ı ilgi görmüş mesela… Umarım filmlerimizin yolculuğu uzun süreli olur…

 

Belgesel misin kurmaca mı?

 

Son yıllarda sinemanın seyri değişti. Belgeseller ‘kurmaca’ filmlerin arasına sızıyor, hatta belgesel etkisi taşıyan kurmacalar ödüller kazanıyor… Aslı Özge’nin Köprüdekiler filminden sonra, İki Dil Bir Bavul belgeseli Altın Koza’nın uzun metraj yarışma kategorisine alınınca ufak çaplı kavgalar yaşandı… Kurmaca çekenlerin emeğine saygısızlık olarak nitelendirilen bu durum, bakalım önümüzdeki yıllarda nasıl bir seyir izleyecek?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.