Banu Bozdemir

Çığlık Çığlığa Bir Sevda

Çekimleri Alanya’da devam eden tam Yeşilçam tarzı bir film çekiliyor. Ülkü Erakalın’ın çektiği filmin adı Çığlık Çığlığa Bir Sevda. Filmde Ediz Hun, Selma Güleri, Tomris Oğuzalp, Irmak Ünal, Özgür Özberk ve Cenk Sözeri gibi usta ve yeni oyuncuları bir arada.
Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı ve senaryosu da kendisine ait olan filmde, ismi hiç geçmese de Zeki Müren’i anlattığını söyleyen Erakalın, “Sanat güneşimiz Müren’in son 10 gününü anlatan filmim 2009 yılı içerisinde festivallerde boy gösterecek” demiş.

Cin Geçidi
Bizdeki korku sineması da hız kesmeden devam ediyor. Özgür Selvi’nin yönettiği Cin Geçidi vizyon sırasını bekliyor. Tuğçe Kazaz ve Tolga Karel başrolde. Konu ise şöyle: Ormanlık bir alanda, farklı nedenlerle ölmüş birçok gencin cesedi bulunur. İleri derecede uykusuzluk problemi çeken genç bir komiser, bu cinayetleri çözmekle görevlendirilir. Komiserin bulduğu kanıtlar, diğer görevlilerin bulduğu kanıtlarla çelişir. Komiser, köyde yaşlı bir kadından öğrendiği mistik bir hikayeyle cinayetlerin arkasındaki giz perdesini çözer. Karşılaştığı gerçekse, cinayetlerden çok daha korkunçtur.

 

 

Buruşuk Ömer’e çınar desteği!

Yaşlı bir kaplumbağanın gözünden anlatılan ‘Buruşuk Ömer Destanı’ filmindeki çınarın asırlık olması gerekince, yeni çınar eskisiyle değiştirildi. Hikayesi bir konakta geçen ve beş neslin anlatıldığı filmde; konağa eşlik eden çınar ağacının da senaryo gereği 150 yıl içinde yaşlı bir çınara dönüşecek böylece. Atay Sözer’in senaryosunu yazdığı ve yönettiği film için Kültür Bakanlığı’ndan 225 bin TL ödenek alındı. Filmde Açelya Elmas, Engin Altan Düzyatan, Beste Bereket, Dolunay Soysert ve Güven Kıraç rol alıyor. Filmde ‘Buruşuk Ömer’ isimli bu kaplumbağanın renkli anıları anlatılıyor.

 

 

 

Vizyona Ramak Kala!

 

Başka Semtin Çocukları
Çöplerin içinde bulunan bir ceset. İstanbul Gazi mahallesinde işlenmiş bir cinayet. Öldürülen gencin ağabeyi güneydoğuda yaptığı askerliğinden geri dönmekte. Kardeşinin katilini bulmak için harekete geçtiğinde cevaplanması zor sorularla dolu bir başka savaşın içine sürüklenmektedir. Gerçeğin arayışı içinde iz sürerken, kaybedilen şeyin sadece kendi kardeşinin hayatı olmadığını görecektir. Başka Semtin Çocukları 24 Nisan’da vizyonda.
Kısa kısa

 

Bamyalık olma durumu!

Ortalığa bir altın bamya ödülü salındı, mertlik bozuldu… Bu ayın ortasında verilecek olan ödüllerin adaylıklarının üçünde Issız Adam göze çarparken, Üç Maymun’un da aday olması bir hayli ironik tabi… Ön jürinin beğenisizliği bir hayli yansımış sonuçlara… Aşk Tutulması da en az Issız Adam kadar iddialı… Bakalım ilk kez yapılan bamya ödülleri kimleri mutlu edecek!!!

 

2000’lerin Şabanı!

Şahan Gökbakar ‘2000’lerin Şaban’ıyım’ dedi, ortalık karıştı. Acaba filmi izlenme rekoru kırarken, Gökbakar neden böyle bir desteğe ihtiyaç duydu. Kemal Sunal’ın yarattığı fenomen karakter Şaban ile Şahan Gökbakar’ın canlandırdığı Recep İvedik arasında tabii benzerlikler mevcut. İki karakter de alt sınıfı temsil ediyor, izleyici karşısına kaba güldürü olarak tarif edebileceğimiz bir mizahla çıkıyor, izleyici üzerinde önemli etkileri oluyor. Ama yine de bu yakıştırma için kendine bir hayli kıyak davranmış Gökbakar…

 

Banu Bozdemir
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.