Banu Bozdemir

Kulak kabartısı
Süper Ajan K9 hem yaş sınırı aldı hem de AROG’a laf attı… Bana ve birçok kişiye AROG mu yoksa Süper Ajan K9’mu diye sorarsanız tabii ki cevabımız AROG olacak… K9’un oyuncusu Cengiz Küçükayvaz filme yaş sınırı konulmasını eleştirmişti… Biraz geç bir cevap olacak ama cevabım şudur: Bu kadar dozu düşmüş komedi de zararlı olabilir!

Pus

Tayfun Pirselimoğlu yeni filmi Pus için mekan bakıyor… Çekimler Kasım ayı gibi başlayacak…

 Vizyona Ramak Kala

Sonbahar

Özcan Alper’in yönettiği, Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyi film ödülü kazanan Sonbahar 19 Aralık’ta vizyona girecek. Filmi izleyince öncelikli olarak insanın pılını pırtını toplayıp Karadeniz’e göçesi geliyor. Karadeniz’in yeşilinin politik bir zemin oluşturduğu film herkesin beğenisi kazanan bir film oldu… Gişede de şansı bol umarım…

Festivalden kalan…

 Ünlü Dany Glavor, Körlük filminden önce seyircinin karşısındaydı… Siyah eşofmanları içinde gördüğümüz Glavor’un bu kıyafetlerinin kendi tercihi olduğunu öğrendik. Ama meğerse oyuncunun bavulları kaybolmuş. Bunlar tabii ki olabilecek şeyler. Ama ben kendi adıma bir ‘yaşam tarzı’ olarak da eşofmanla çıkmanın bir sakıncası olmayacağını düşünürdüm. Martin Luther King tişörtü de çok ilgi çekiciydi ayrıca…

 Kısa Kısa

Katarsis

Senaristi Hüseyin Eleman tarafından ABD deki büyük bir yapım şirketine ulaştırılan senaryo; ABD yapımcılarından da aynı ilgiyi gördü.Filmin yönetmenliğini de üstlenmek isteyen Hüseyin Eleman ve şirket arasında; filmin bazı önemli sahnelerinden oluşan bir tanıtım filmi,fragman çekilmesi kararlaştırıldı.Şu an İzmir’de çekimleri başlayan ve %70 i tamamlanan film; bazı kış sahneleri için beklemeye alındı.Kasım ayı gibi tamamı bitecek ve kendi web sitesinde tüm dünya izleyicisi ile buluşacak olan Katarsis , birkaç aylık yayın süresinden sonra , Hollywood kastı ve yapımcılığı ile bir bütün olarak izleyiciye sunulacak.

Mommo

Atalay Taşdiken, memleketi Çavuş beldesinde Momomo isimli bir film çekti. 2009’da vizyona girmesi planlanıyor. Filmde annesiz iki küçük kardeşin dayanışma öyküsü anlatılıyor. Yönetmen, ‘Bir kardeşlik manifestosu. Senaryoyu “Mommo’ diye isimlendirdik. Mommo, bizim bu coğrafyanın umacısının karşılığıdır. Çocukların korkutulduğu bir hayal korku kahramanıdır’ diyor filmi için…

Festivalin Kadınları

 Bilindiği gibi 45. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Nurgül Yeşilçay aldı. Ama Yeşilçay’ın bu seneki rakipleri her zamankinden fazlaydı. Mesela Dilber’in Sekiz Günü’ndeki Nesrin Cavadzade, Hayat Var’ın genç oyuncusu Elit İşcan, Üç Maymun’un oyuncusu Hatice Aslan, Süt’ün oyuncusu Başak Köklükaya ve Pandora’nın Kutusu’nun oyuncusu Tsilla Chelton… Nurgül ödülünü herkes adına aldı ama diğerleri alamadı sonuçta. Bu kadar kadın arasından sıyrılan Yeşilçay, çok iyi oyuncu olduğunu mu ispat etmiş oldu yani?

Festivalin yüzü mü değişiyor!

 Antalya’da uluslar arası yarışmanın, ulusal yarışmayı sollamasının an meselesi olduğu konuşuluyor. Festival Avrasya Festivali ama gelenler, Hollywood’dan… Ama Adrian Brody için hiçbir itirazım olmaz… Bu arada sanki konuk açısından İstanbul Film Festivali’nin önüne geçmek gibi bir dertleri varmış gibi…

 

 

Banu Bozdemir
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.