Ünlü oyuncu Andy Garcia en çok Francis Ford Coppola’nın Baba 3 filmindeki Vincent Corleone rolüyle hatırlanıyor….

Banu Bozdemir

12 Nisan 1956 yılında Havana’da doğan Andy Garcia’nın asıl adı Andrés Arturo García Menéndez’di. Ailesiyle 1961 yılında Amerika’ya göç eden ünlü oyuncunun yapışık ikiziyle birlikte dünyaya geldiği ve tenis topu büyüklüğündeki kardeşinden ameliyatla ayrıldığı söylenir.

Amerika’da ilk yıllarda zorlu ve kötü işlerde çalışmak zorunda kalan oyuncu en çok Francis Ford Coppola’nın Baba 3 (The Godfather 3) filmindeki Vincent Corleone rolüyle hatırlanmaktadır. 1995 yılında Empire dergisinin yaptığı “Film Tarihinin En Seksi 100 Yıldızı” listesine 65. sırada yer alan aktör bugüne kadar Ocean’s serisinde, Girdap, Kayıp Şehir, Pembe Panter, Kill The Messenger, Pablo, Çakma Polisler, Ghostbuster: Hayalet Avcıları gibi filmlerde karşımıza çıktı. Bu ay karşımıza bilimkurgu / aksiyon filmi Max Steel ile yer alacak. Filmde Dr. Miles Edwars rolüyle karşımızda olacak olan oyuncu 20 Ekim’de vizyona girecek Geostorm filminde de yer alacak ve hayranlarını epey mutlu edecek.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.