Fırat Sayıcı

 

Travis / “Taxi Driver”

 

İlk İzlenim: Sıradan, mülayim, anlayışlı…

 

Konuştukça: Bu adamın içinde bir cani mi yatıyor acaba, dur bakalım?

 

Artıları: Aslında içinde bulunduğu kötü ruh halini çok iyi kapatabiliyor.

 

Handikapları: Kendine göre bir intikam dünyası var. Acımasızca…

 

Yaşam Felsefesi: Bardağı taşıran son damla, her şeyin sonu, bazı şeylerin başlangıcı olacak!

 

Hayattaki Düsturu: “Benimle mi konuşuyorsun?”

 

Tanıyınca: Bir adamı çileden çıkartmanın ne demek olduğunu öğrenmek istemiyorsanız Travis’den uzak durun. Arkadaşlık yapacaksanız da hal ve hareketlerinize, söylediklerinize dikkat edin.

 

Jack Byrnes / “Parents Ailesi”

 

İlk İzlenim: Keyfine düşkün, standart bir aile babası.

 

Konuştukça: Kızını damat adaylarından olabildiğince uzak tutmaya çalışan, asabi ama bir o kadar da eğlenceli biri. Emekli bir ajan…

 

Artıları: Her an her durumda lafı gediğine koyacak bir mizah anlayışı var.

 

Handikapları: En büyük handikabı kızını kıskanması.

 

Yaşam Felsefesi: Hiç kimse aile müessesine saldıramaz. Hele ki Greg Focker gibi bir dangalak asla!

 

Hayattaki Düsturu: Gözüm üzerinde!

Tanıyınca: Emekli bir ajan olan Jack, belli ki kızının Greg gibi bir adamla evlenmesine karşı. Onunla tanışıp sıkı bir erkek sohbeti yapabilirsiniz. Siz siz olun, kızına yan gözle bakmayı aklınızdan bile geçirmeyin.

 

 

 

 

 

 

 

Robert De Niro

Sinema dünyasında, gelmiş geçmiş en büyük aktörlerden biri olarak kabul edilen Robert De Niro, sanatçı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve ustaların hocası Stella Adler’den oyunculuk dersi aldı. Sanat yaşamı boyunca farklı rollerle seyircisini sevindirmeyi bilen bu yaratıcı ve etkileyici deha, Travis kadar ılımlı ve sıradan görünümlü (damarına basınca da içindeki hırs küpünü çıkarabilen), Jack kadar da ne yaptığını bilen, olayların gidişatına yön verebilecek kapasitede biri… Usta oyuncu, günümüzde insanların, hissettiklerini göstermek yerine onları gizlemeyi tercih ettiklerini söylüyor. Sanırız De Niro’nun sinema yapmasındaki en büyük etken de bu olsa gerek.

 

 

 

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.