T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği’nin mali desteği ile hayata geçirilen “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali bünyesinde düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın Work In Progress Atölyesi seçkisi açıklandı. Atölye tarihleri 14-15-16 Nisan.

 Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturmaya devam ediyor. Post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj kurmaca filmlerin ve belgesellerin uluslararası sunumlarının yapılacağı Work in Progress’e seçilen filmler belirlendi. Köprüde Buluşmalar seçici kurulu tarafından değerlendirilen Türkiye’den 5 uzun metraj film ve 1 belgesel, Work in Progress’te uluslararası sunumlarını yaparken filmlerini tamamlamak için destek arayacak.

 Work In Progress Atölyesi’ne Seçilen Projeler

  • Aniden (yön. Melisa Önel, yap. Alara Hamamcıoğlu, Susanne Mann, Paul Zischler, Jelena Angelovski)
  • Bars (yön. Orçun Köksal, yap. Arda Çiltepe, Kadir Doğulu, Orçun Köksal)
  • Road To Tokyo (yön. Efe Öztezdoğan, İpek Kent, yap. Aslıhan Altuğ, Haluk Koçak)
  • Sanki Her Şey Biraz Felaket (yön. Umut Subaşı, yap. Cemre Erül)
  • Tavşan İmparatorluğu (yön. Seyfettin Tokmak, yap. Zeynep Koray)
  • Umut (yön. Orhan İnce, yap. Burak Kanısıcak)

Atölye sonunda uluslararası jüri, ödül almaya hak kazanan filmleri belirleyecek.

Work in Progress  Türkiye Ödülleri:

  • 000 TL Anadolu Efes Ödülü
  • Cine Chromatix Post-Prodüksiyon Ödülü
  • Başka Sinema Ödülü
  • Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü
  • istanbul Foley Ödülü
  • Fragman House Ödülü

Atölyeye seçilen filmlerin 14-15-16 Nisan’da yalnızca uluslararası profesyonellere (dağıtımcılar, festival veya fon yöneticileri, medya temsilcileri) açık gösterimleri yapılacak. Köprüde Buluşmalar bu yıl çevrimiçi ve yüz yüze gerçekleştirilecek.

“Multidisciplinary Platforms For Cultural Collaboration’’ projesi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği’nin mali desteği ile hayata geçirilen “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında hibe desteği almıştır. Programın Sözleşme Makamı, Merkezi Finans ve İhale Birimidir. “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı”, Türk ve AB kuruluşları arasında ortaklaşa uygulanan ortak kültürel miras faaliyetlerinin teşvik edilmesini ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu hibe programının genel hedefi, kültür, sanat ve kültürel miras yoluyla sivil toplum diyaloğunun, kültürel miras konusunda uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi ve Türkiye’de kültürel değerlerin teşvik edilmesidir.

1 Yorum

  1. Bu fon ve devlet desteği yok köprüde buluşmalar filan gibi şeyler benim en sevmediğim şeyler sinemadan soğudum gerçekten sonrada bağımsız sinema ve sistem eleştirisimi yapacak bu sinemacılar ama başka imkanda olmayınca mecburlar üzücü durum gerçekten zaten festival sinemamız dibi görmüş durumda ne desek boş değişen bir şey yok aynı tas aynı hamam seçkiye kalan yönetmenlere başarılar dilerim.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.