Paris Play Film Festivali’nden en iyi film ödülüyle dönen Şerafettin Kaya’nın
“Ben İyi Biri Olmadan Önce” adlı filmi 10 . Malatya film festivali gösterim sonrası Antakya Film Festivali’nden iki ödül birden aldı.
ANTAKYA’DA FESTIVAL RÜZGÂRI
Expo 2021 Hatay etkinlikleri kapsamında bu yıl 9. düzenlenen Uluslararası Antakya Film Festivali’nde Şair-yazar-yönetmen ve oyuncu Şerafettin Kaya’nın sinema filmi Jüri Özel ödülü ve Türk sinemasının En anlamlı ödülü olan Yeşilçam özel ödülüne layık görüldü.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm tarafından düzenlenen festivalin galasına sanat, siyaset ve akademi dünyasından çok sayıda konuk katıldı.
Galanın açılış konuşmasını yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, HBB’nin kültür, sanat ve gastronomiye ev sahipliği yapmaya devam edeceğini ifade etti.
35 ülkeden 330 filmin gösterildiği festivalde, uzun metraj, belgesel ve kısa film kategorilerinde eserler sahiplerini buldu.
Üç ana kategorideki en iyi film ödüllerinin yanı sıra Yeşilçam, seyirci ve jüri özel ödülleri; en iyi kadın, erkek, yönetmen, kurgu ve senaryo ödülleri de sahiplerini buldu.
Şerafettin Kaya’nın yazıp yönettiği ve başrollünü oynadığı “Ben İyi Biri Olmadan Önce” sinema filmi 9. Antakya Film Festivalinde Yeşilçam ve Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
“Ben İyi Biri Olmadan Önce” sinema filminin yapımcılığını ise Alp Medya Ajans Hamza Alp üstlenmişti.