Dünyanın en büyük üçüncü sivil toplum kuruluşu olarak bilinen JCI (Junior Chamber International-Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) İstanbul tarafından, teması BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında bu yıl “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temasıyla 15. si düzenlenecek olan Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali’nde yarışacak olan finalist filmler belli oldu.

  1. Yılında “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temasıyla Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali, 2021 yılında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na bağlı olarak temasının yansımalarını ve izlerini anlatan kısa filmleri ve yönetmenlerini ödüllendirecek.

Bu yıl belirlenen tema doğrultusunda gelen 1769 film başvurusu arasından ön eleme jürisinin belirlediği 20 film ana jüri karşısına çıkacak. Finale kalan filmler 1-14 Ekim tarihleri arasında Tasarım Atölyesi Kadıköy ev sahipliğinde ücretsiz olarak sinemaseverler ile buluşacak. 17 Ekim’de Baba Sahne’de gerçekleşecek olan Gala Gecesi’nde ise dokuz farklı kategoride kısa filmler ödüle layık görülecek.

Ön eleme jürisi tarafından belirlenen finalist filmler:

  1. More Tears – George Georgakopo
  2. The Recess – Navid Nikkhah Azad
  3. The School Bus – Ramazan Kılıç
  4. Trapped Women – La Taberna Studios
  5. They Will Not Silence Our Voices – Yennué Zárate Valderrama
  6. Flamenco Queer – Eye Rise Films
  7. Spring Days – Imad Badi
  8. Best Actress- Atakan Göktepe
  9. The Graffiti – Aurélien Laplace
  10. Frozen Out – Hao Zhou
  11. Ava Kuña, Aty Kuña: Indigenous Woman, Political Woman – Julia Zulian
  12. PRIDE – Caroline Bento
  13. Offside Again? – Feyzi Baran
  14. Shikhandi – Sahil Gada
  15. Free Fun Fehmi Öztürk
  16. In Nature- Marcel Barelli
  17. The Raging Dance of Casseus – Nicole Reyes
  18. Black&White – ZLA Films
  19. Eggshells – Slava Doytcheva
  20. Mutavva (Morality Police) – Mert & Berk Sata
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.