Eylül ayıyla birlikte hareketlenmeye başlayan vizyon takviminde yıl sonuna kadar izleyeceğimiz filmlerden, vizyon tarihleriyle birlikte kapsamlı bir seçki hazırladık. Haydi sinema salonlarına!

Hit/Gişe Filmleri

“O Bölüm 2 / It: Chapter Two” Vizyon Tarihi: 6 Eylül 2019

İlkinden yeterince ürken bunu da sever! Hikaye, açısından ilk filmle arasında 27 yıl geçti ama Pennywise cephesi halen en sağlam korku alternatifi.

“Yıldızlara Doğru / Ad Astra” Vizyon Tarihi: 20 Eylül 2019

James Gray’in yönetmenliğini üstlendiği ve Ethan Gross ile senaryosunu beraber kaleme aldığı Yıldızlara Doğru yeni sezonun ilk bilimkurgu yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Filmin oyuncu kadrosu Hollywood şöhretler kaldırımı misali Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Liv Tyler, Donald Sutherland…

“Elektrik Savaşları / The Current War” Vizyon Tarihi: 20 Eylül 2019

20 yy.’a mal olmuş, hatta faturalarını nesil nesil halen ödediğimiz Edison-Tesla arasında geçenakım savaşlarını Benedict Cumberbatch – Nicholas Hoult ikilisi üzerinden anlatan yapım şüphesiz ki yeni sezonun en gözde yapımlarından.

“Rambo Last Blood / Rambo: Son Kan” Vizyon Tarihi: 20 Eylül 2019

Sylvester Stallone’ya ve Rambo’ya doyamayanlar için bu sonbaharda Rambo 5 geliyor. Bakalım bu devam halkısı ne kadar uzun soluklu olacak?

“Ip Man 4: Final / Yip Man 4” Vizyon Tarihi: 27 Eylül 2019

Ne olursa olsun Ipman efsanesinden vazgeçmem diyen tutkunları için serinin 4. filmi vizyona girerken, bizim için halem ilk filmi tadı damağımızda… Wilson Yip’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Donnie Yen bir kez daha Ip Man’e hayat veriyor.

 “Joker” Vizyon Tarihi: 4 Ekim 2019

Joaquin Phoenix’i Joker olarak izlemeye hazır mısınız? Arthur Fleck bir komedyenin başına gelebilecek belki de en kötü şeyi yaşamaktadır; kimse onu komik bulmuyor, şakalarına gülmüyordur… Veee kahramanımız akli dengesini yavaş yavaş kaybedip, DC evrenindeki Joker’e dönüşür. Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi kötü adamlarından birini bu sefer kendi öyküsü içerisinde izleyeceğiz…

“İkizler Projesi / Gemini Man” Vizyon Tarihi: 11 Ekim 2019

Klon vs. gerçek! Ang Lee’nin yönettiği İkizler Projesi’nde suikastçı Henry Brogan, peşine düşen ve kendisini çok iyi tanıyan, çok da benzeyen genç bir adamla mücadele ediyor. Bir dakika? Bunlar aynı kişi! Will Smith hem kendisini hem 25 yaşındaki halini canlandırıyor. İlginç ve bol aksiyonlu bir seyirlik…

“Malefiz: Kötülüğün Gücü / Maleficent: Mistress of Evil” Vizyon Tarihi: 18 Ekim 2019

Maleficent: Mistress of Evil, 2014 tarihli ilk filmin devamı niteliğinde, yine Malefiz ve kız kardeşi Aurora arasındaki bir çekişmeye tanık olacağız; filmin başrolünde yine Angelina Jolie var.

“Terminatör: Kara Kader Vizyon Tarihi:1 Kasım 2019

Terminatör efsanesi hiç biter mi? İçinde yine Linda Hamilton ve Arnold Schwarzenegger olduktan sonra bizce de bitmesin! Bu sefer siyah bir beden alaşımıyla upgrade olmuş, günümüz teknolojisinin nimetlerinden faydalanan yeni bir Terminatör var karşımızda. İlk Deadpool sonrası Tim Miller’a da itimadımız var.

“Motherless Brooklyn” Vizyon Tarihi: 8 Kasım 2019

Yönetmenliğini, senaristliğini ve başrollerden birinde de Edward Norton’un yer aldığı dönem filminde, kendisine Bruce Willis, Willem Dafoe, Leslie Mann ve Alec Baldwin isimleri eşlik ediyor. 1950’li yılların New York’unda, ‘Tourette Sendromu’ndan muzdarip dedektif Lionel Essrog’un hikayesini izliyoruz.

“Zombieland 2 / Zombieland: Double Tap” Vizyon Tarihi: 15 Kasım 2019

2009 yapımı Zombieland’in devam filminde birbirinden fark kişiliklere sahip ekibin yıllar içerisinde bir aile dönüşmesini ve kaos ortamından sağlam çıkma mücadelesini izleyeceğiz. Yönetmenliğini Ruben Fleischer’ın üstlendiği filmde Emma Stone, Abigail Breslin, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Zoey Deutch, Bill Murray ve Luke Wilson’dan oluşan zengin bir kadro mevcut.

“Asfaltın Kralları / Ford v Ferrari” Vizyon Tarihi: 15 Kasım 2019

Ya da Matt Damon ve Christian Bale! Uzun zamandır vizyonda araba yarışlarına ve bu yarışlardaki hırsa dair iyi bir film izlememiştik. Yönetmenliğini James Mangold’un üstelndiği yapım, Ferrari’yi 1966 Le Mans yarışında yenmek amacıyla Ford adına yeni bir araç tasarlayacak olan Carroll Shelby ve sürücü Ken Miles’ın hikayesini anlatıyor. Bakalım meraklısını tatmin edebilecek mi?

“Frozen 2 / Karlar Ülkesi 2” Vizyon Tarihi: 20 Kasım 2019

İlk filmin ardından kendi ticaret ağını oluşturan ve hitap ettiği yaş kitlesindeki kız çocuklarını büyüleyen Karlar Ülkesi’nin devam filminde yine Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven’ın maceralarını izleyecek küçük seyirciler. Yani, ikinci bir dalgaya hazır olun büyükler…

“Doktor Uyku / Doctor Sleep” Vizyon Tarihi: 22 Kasım 2019

Korku ve gerilim türündeki filminde travmalarıyla baş edemeyen Danny’nin kendi güçlerini keşfetme hikayesini izleyeceğiz. Yönetmen türün gedikli ismi Mike Flanagan; oyuncu kadrosu ise Ewan McGregor, Rebecca Ferguson ve Cliff Curtis’ten oluşuyor.

“Last Christmas” Vizyon Tarihi: 22 Kasım 2019

Hayatta yanlış seçimler yapan ama bir şekilde yolları kesişen Kate ve Tom’un romantik komedi türündeki hikayesinde kamera arkasına geçen isim ise komedi tarzını sevdiğimiz Paul Feig. Emilia Clarke, Henry Golding ve Emma Thompson ise başrollerde. Thompson’ın ortak senarist olduğunu da ekleyelim.

“Sahtekar / The Good Liar” Vizyon Tarihi: 29 Kasım 2019

Ian McKellen’ı beyazperde de izlemeyi özlemiştik; bir de karşısında Helen Mirren var!  Bir roman uyarlaması olan The Good Liar’da McKellen’ı avcı Mirren’ı ise av olarak seyredeceğiz. Yönetmen koltuğu Bill Condon’a emanet. Condon ile Ian McKellen’ın Mr. Holmes (2015) filminde beraber çalıştığını anımsatalım. oturuyor.

“Addams Ailesi / The Addams Family” Vizyon Tarihi: 13 Aralık 2019

Bu ailenin modası hiç geçmiyor! Ünlü Addams Ailesi’ni bir kez daha animasyon sinema filmi olarak izleyeceğiz.

“Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi / Star Wars: The Rise of Skywalker” Vizyon Tarihi: 20 Aralık 2019

Bu Yıldız Savaşları bitmez! J.J. Abrams projesi olan yeni Star Wars üçlemesini final filminde, Rey’in gerçek ailesinin sırrını öğrenebilecek miyiz, göreceğiz.

“Come Away” Vizyon Tarihi: 20 Aralık 2019

Fantastik macera türündeki yapım ‘Peter Pan’ ve ‘Alice Harikalar Diyarında hikayelerinin geçmişini anlatacak…

“Lux Æterna”  Vizyon Tarihi: 20 Aralık 2019

Gaspar Noé’nin Climax’ten sonraki yeni filmde Béatrice Dalle ve Charlotte Gainsbourg’un canlandırdığı iki aktirsitin bir film setinde birbirlerine cadı hikayelerini anlatmalarını izleyeceğiz; fakat 50 dakikalık bu film, sadece bu hilkayelerden ibaret değil-miş… İzleyip göreceğiz…

“Superintelligence” Vizyon Tarihi: 27 Aralık 2019

Yapay zeka teknolojisini ve insanlarla ilişkisini konu alan komedi türündeki filmin yönetmeni Ben Falcone, başrol ise beyazperdede bizi hep gülümseten Melissa McCarthy.

Memleket Semalarından

Kız Kardeşler Vizyon Tarihi: 13 Eylül 2019

Yönetmenliğini Emin Alper’in üstlendiği Berlin’den yola çıkarak gezmedik festival bırakmayan Kız Kardeşler nihayet vizyona giriyor. Film annelerinin ölümünün ardından kopan üç kız kardeşin yıllar sonra köye geri dönerek yüzleşmelerini beyazperdeye taşıyor.

Görülmüştür Vizyon Tarihi: 20 Eylül 2019

Kısa filmleri ve ödülleriyle festivallerden tanıdığımız yeni kuşak yönetmenlerden Serhat Karaaslan’ın ilk uzun metraj filmi olan Görülmüştür, pek çoğumuzun sadece dışarıdan bildiği bir mevzuya, bir insan hikayesi üzerinden bakıyor. Sahi hapishaneye gelen mektupları satır satır okuyup, sakıncalı yerlerini karalayan, mahkumların en mahrem olabilecek yanlarını bilen kişi kimdir? Bu filmde Zakir…

  1. Koğuştaki Mucize Vizyon Tarihi: 11 Ekim 2019

Bir baba ile 7 yaşındaki kızının dramatik hikayesini konu alan filmin başrollerini Aras Bulut İynemli ile Nisa Sofiya Aksongur paylaşıyor. Yönetmen, Kaybedenler Kulubünden anımsadığımız Mehmet Ada Öztekin…

Karakomik Filmler Vizyon Tarihi: 18 Ekim 2019

Cem Yılmaz’ın bir tepki olarak sene başında vizyona sokmadığı film ‘ikilemesi’nin ilk bölümü nihayet ekim ayında seyircisiyle buluşuyor. Son 5 filmdir seyirciye göre değil kendi keyfine ve sinemasal arzularına göre film çeken ve vizyona sokan Cem Yılmaz’ın su filmlerini merak etmemek elde değil.  (Karakomik Filmler 2’nin ise 17 Ocak 2020’de gösterime gireceğini anımsatalım)

Cinayet Süsü Vizyon Tarihi: 25 Ekim 2019

Sırf Ali Atay yönetmenliğinde ve cinayet komedisi diye şans verilebilir mi? Bizce verilebilir; bu sefer karşımızda gizemli bir seri katil vakasını çözmeye çalışan cinayet büro ekibi var… Bakalım katili bulabilecekler mi?

Naim: Cep Herkülü Vizyon Tarihi: 25 Ekim 2019

Ülkemizde kıtlığı yaşanan biyografik filmler kategorisinin yeni amhsülünde, Olimpiyat madalyalı haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun hikayesini izleyeceğiz. Başrol, ‘Daha’ ile herkesi etkileyen genç yetenek Hayat Van Eck.

Merhaba Güzel Vatanım Vizyon Tarihi: 22 Kasım 2019

Biyografik öyküler de bu sefer yolumuz Moskova’ya düşüyor. Ülkenin en büyük şairlerinden Nazım Hikmet ile yakın dönem edebiyatçımız ve romancı Ahmet Ümit’i aynı senaryoda buluşturan film, Cengiz Özkarabekir imzasını taşıyor. Yetkin Dikinciler’in bir kez daha Nazım Hikmet’e hayat verdiğini ekleyelim.

Festival Sineması Meraklılarına

“Hangi Kadın / Celle que vous croyez (Who You Think I Am)” Vizyon Tarihi: 6 Eylül 2019

Juliette Binoche’un sosyal medya stalker’ı olarak izlemek isteyenler için.

“Eşanlamlılar / Synonymes” Vizyon Tarihi: 13 Eylül 2019

Kendisini Fransa’ya ait hisseden bir Ortadoğulunun hikayesini merak edenler için.

“La paranza dei bambini / Piranhas)” Vizyon Tarihi: 4 Ekim 2019

Nepal’de bir grup gencin oluşturduğu bir sokak çetesini beyazperdeye taşıyan yapımın Berlin’den Gümüş Ayı Ödülü (En İyi Senaryo) ile döndüğünü ekleyelim.

“Acı ve Zafer / Dolor y Gloria / Pain & Glory” Vizyon Tarihi: 11 Ekim 2019

Almodóvar çeksin de ne çekerse çeksin diyenlere gelsin! Başrollerde Antonio Banderas ve Penélope Cruz’u beraber seyredeceğimiz yapım, Salvador Mallo adındaki bir yönetmenin geçmiş ve bugün arasında gidip gelen öyküsünü beyazperdeye taşıyor.

“Photograph” Vizyon Tarihi: 25 Ekim 2019

The Lunchbox filminin yönetmeni Ritesh Batra’dan yine ülkesine dair dramatik bir insan ilişkileri hikayesi…

“Parazit / Parasite” Vizyon Tarihi: 1 Kasım 2019

2019 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye oybirliğiyle layık görülen film,  Bong Joon-Ho’nun yeni filmi Parasite’ı Güney Koreli Park Ailesi’nin gerilimli hikayesini beyazperdeye taşıyor.

“Onun Adı Petrunya / Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija” Vizyon Tarihi: 8 Kasım 2019

Berlin’den 2 ödülle dönen Makedonya yapımı filmde, toplumun kati geleneğine çomak sokan genç bir kadının öyküsünü izliyoruz. Kendisini erkeklere özgü geleneksel bir törenin ortasında bulan Petrunya’nın hikayesini anlatan isimse, ödüllü kadın sinemacı Teona Strugar Mitevska.

“And Then We Danced”  Vizyon Tarihi: 15 Kasım 2019

Çocukluğundan bu yana en büyük tutkusu dans etmek olan genç Merab’ın hikayesini izleyeceğimiz film bir Gürcistan yapımı.  Saraybosna’da ve Cannes’da da yarıştığını anımsatalım.

“Sorry We Missed You” Vizyon Tarihi: 22 Kasım 2019

Yine Ken Loach, yine İngiltere’de orta sınıfı vuran ekonomik kriz öyküsü. 2016’da seyrettiğimiz “Ben, Daniel Blake”ten sonra bu sefer bir aile dramına kamerasını çeviriyor usta yönetmen… Film Cannes’da Altın Palmiye için yarışmıştı…

“Matthias & Maxime” Vizyon Tarihi: 6 Aralık 2019

Yine Xavier Dolan, yine 20’lerindeki bir grup gencin aşk, ilişkiler ve dostluğa dair çalkantıları… Film Cannes’da yarıştı ama Dolan (Queer ödülü de olmak üzere( salondan bu sefer eli boş çıktı..

“Little Joe” Vizyon Tarihi: 12 Aralık 2019

Yönetmenliğini Jessica Hausner’ın üstelndiği İngiliz yapımı film, bilimkurgu ve dramı harmanladığı hikayesinde genetiği değiştirilmiş bitki üretimine ve bu konuda çalışan Alice adındaki bir kadının hikayesini beyazperdeye taşıyor. Başrol Emily Beecham’a Cannes’da En İyi Kadın oyuncu ödülünü getirdiğini ekleyelim.

La vérité / The Truth Vizyon Tarihi: 27 Aralık 2019

Geçtiğimiz sene Arakçılar filmiyle Cannes’da Altın Palmiye’ye uzanan Japon yönetmen Hirokazu Koreeda, bu sefer bir gerilimli anne-kız hikayesiyle karşımıza çıkıyor. Başroller Catherine Deneuve, Juliette Binoche ve Ethan Hawke. Kaçmaz…

Sinemada Müzik Arayanlara

Vox Lux Vizyon Tarihi: 27 Eylül 2019

Natalie Portman’ın kariyer basamaklarını hızlı tırmanan genç pop yıldızı Celeste’ye hayat verdiği film bu genç yıldızın travmatik yaşamının bir bölümünü anlatıyor. Bu arada Portman yaşlanmamaya direnerek, halen genç pop yıldızlarını oynamaya da devam ediyor.

Metallica & San Francisco Symphony: S&M² Vizyon Tarihi: 9 Ekim 2019

Eski metalcilerden kim kaldı? S&M albümünün çıktığı günleri hatırlayan nesil (ipucu: 146 ile internete bağlanıyorduk) şu an çocuğun okul kaydı ve bireysel emeklilik ödemesiyle boğuşsa da, eski metal günlerin hatırına bu filme gidecektir. Gideriz değil mi?

Pavarotti Vizyon Tarihi: 8 Kasım 2019

Oscar ödüllü sinemacı Ron Howard’ın yönettiği belgesel, bir müzik efsanesi olan Pavarotti’nin hayatına bir bakış sunuyor.

Cats Vizyon Tarihi: 20 Aralık 2019 

Broadway müzikalinden uyarlanan yapım, Jellicles adlı bir kedi kabilesinin bir gece içerisinde yaşadığı sıra dışı olayları beyazperdeye taşıyor. Yönetmen ise Oscar ödüllü Tom Hooper.

Bunlar da Var…

Düzenbazlar Kulübü / Billionaire Boys Club Vizyon Tarihi: 6 Eylül 2019

1980’ler Amerikası’ndan bir saadet zinciri öyküsü. Harvard mezunu bir grup gencin kurduğu dolandırıcılık sisteminin gerçek öyküsü. Tanıdık mı geldi?

“Uslu Çocuklar / Good Boys” Vizyon Tarihi: 6 Eylül 2019

Seth Rogen’ın yapımcılığına gözü kapalı güvenenlere bol belalı, cinsellikli gençlik komedisi.

“Ready or Not” Vizyon Tarihi: 4 Ekim 2019

Bir gelin, evliliğinin ertesinde aile yemeğine gider ve işler çığırından çıkar! Yönetmenliğini Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett ikilisinin üstlendiği gerilim ve korku türündeki filmde Samara Weaving, Adam Brody ve Mark O’Brien’ı seyredeceğiz.

“Il Traditore / The Traitor” Vizyon Tarihi: 12 Aralık 2019

2019’da “Italian National Syndicate of Film Journalists” Ödüllerini süpüren İtalyan yapımı film, mafya babası Tommaso Buscetta’nın hayat hikayesini beyazperdeye taşıyor. Yönetmen koltuğunda Marco Bellocchio oturuyor.

 

 

Egeli bir ailenin ilk kızı olarak 1984’te İstanbul doğan Duygu Kocabaylıoğlu Arazlı, lise eğitimini İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimindense, İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden 2007’de Edebiyat Uyarlamalarının Sinemadaki Yansımaları üzerine hazırladığı bitirme projesi ile mezun oldu. İlkokul çağında başlayan edebiyat sevgisini görsel sanatlarla birleştirdi ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini sürdürdü. Türkiye’de ilk kez ele alınan Polonya Sinemasında Ahlaki Kaygı Sineması bitirme projesi ile 2010’da yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kısa film senaryo ekiplerinde, web sitesi projelerinde yer aldıktan sonra 2010 Ekim ayında Beyazperde.com sitesinin editör kadrosuna katıldı. 6 yılı aşkın süre dizi, sinema editörlüğü, proje yönetimi ve genel yayın yönetmenliği pozisyonlarını sürdürdüğü Beyazperde.com’dan 2017 Mayıs ayında ayrıldı. Sinema yazılarına Beyazperde’nin yanı sıra Popüler Sinema, Cine Dergi ve Öteki Sinema gibi farklı yayın organlarında sürdürmektedir. Sinema dışında en çok bisiklet sürer, koşar ve Heybeliada’nın tadını çıkartır. Evli ve bir ayağı İzmir’de olan Arazlı, sinema-kültür projelerine çok yönlü devam etmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.