Asıl adı Dominic Grorge West olan oyuncu 15 Ekim 1969 yılında Sheffield’de dünyaya geldi. Annesi Mary Moya oyuncu, babası Thomas George Eagleton West ise bir plastik fabrikası sahibiydi. Eton College ve Trinity College da eğitimini gördükten sonra Guildhall School of Music and Drama’ya giderek 1995 yılında mezun oldu. 1991 yılında 3 Joes isimli kısa filmde rol aldıktan sonra Richard III, True Blue, Surviving Picasso, E=mc2, The Gambler, Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, 28 Days, Rock Star, Ten Minutes Older, Chicago filmlerinde rol aldı.

300 Spartalı filminde herkesin içten içe kinlendiği Theron rolünde karşımıza çıkan oyuncu bir dizi karakteriyle gönülleri fethetmiştir.

The War dizisinde cinayet masası dedektifi olarak karşımıza çıkan West sonrasında 2003 yılında Mona Lisa Smile, Hannibal Rising,, Hold On, Johnny English Reborn, The Awakening, John Carter, Boy Cried Wolf, Pride, Testament of Youth, Genius, Money Monster, Finding Dory isimli filmlerde yer aldı. Bunlarla birlikte The Wire, The Hour dizilerinde rol aldıktan sonra 2014 yılından beri The Affair isimli hala devam eden dizide  Noah Solloway karakterine hayat veriyor.

Ernest Hemingway’ın hayatından uyarlanan Fırtınalı Hayatlar filminde Hemingay karakterine hayat veren oyuncu The Square (Kare), Tomb Raider gibi filmlerde rol aldı. Kendisi bu hafta karşımıza Colette isimli filmde karısının yazdığı kitaplara kendi adını koyan uyanık bir koca olarak çıkıyor. Tabii kendisinin de yazarlık yetenekleri var; Henry Gauthier-Willars adıyla biliniyor ve karısındaki cevheri keşfettikten sonra hayat onun için daha kolay oluyor!

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.