Ünlü oyuncuyu önümüzdeki günlerde Christian Rivers’in yönettiği Mortal Engines / Ölümcül Makineler filminde Valentine rolünde izleyeceğiz… 

Hugo Weaving, İngiliz Wallace ve Anne Weaving çiftinin çocukları olarak 4 Nisan 1960’da Nijerya’da dünyaya geldi. Simon ve Anna Jane adlarında iki kardeşi vardır.

Weaving’in ilk önemli rolü, 1984’te Bodyline adlı TV dizisinde canlandırdığı, İngiliz kriket takım kaptanı Douglas Jardine karakteridir. 1988’de The Dirtwater Dynasty adlı mini-dizide küçük bir rol almış, daha sonra 1989 yapımı Bangkok Hilton filminde Nicole Kidman’la birlikte oynamıştır. 1991 yapımı düşük bütçeli bir film olan, başrolü Russell Crowe’la paylaştığı Proof’taki performansıyla Australian Film Institute tarafından “En İyi Erkek Oyuncu” seçilmiştir. Weaving aynı zamanda, “Sir John” rolüyle 1993 Yahoo Serious komedisinde ve Avustralya’nın ünlü kanun kaçağı Ned Kelly’yi hicveden Reckless Kelly filminde yer almıştır. Odyssey Destanı’ndan uyarlanan mini-dizide Deniz Tanrısı Poseidon’u canlandırdı.

Weaving’in dünya çapında ilgi görmesi, 1999 yılının hit filmi olan The Matrix’teki Ajan Smith rolüyle gerçekleşti. Matrix Üçlemesinin diğer iki filminde de (The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions) Ajan Smith rolüyle kamera karşısına geçti. Peter Jackson’ın 2001-2003 yılları arasında gösterime giren Yüzüklerin Efendisi üçlemesindeki Elrond rolü de Weaving’in ününü daha da artırdı. Weaving, Andrew Kotatko’nun 2004 yapımı Everything Goes filminde başrol oynamış, Wachowski Kardeşler’le yeniden biraraya geldiği 2006 yapımı V for Vendetta filminde de film boyunca maskesiyle görünen “V” karakterini canlandırmıştır.
2007’den itibaren Transformers filmlerinde Megatron’u seslendirmiştir. 2011’de İlk Yenilmez: Kaptan Amerika filminde kötü karakter Johann Schmidt / Red Skull’ı büyük başarıyla canlandırdı. Hobbit üçlemesinin birinci ve üçüncü filmlerinde yeniden Elrond rolünde gözüken sanatçı, 2016’da Mel Gibson’ın Savaş Vadisi (Hacksaw Ridge), filminde Desmond Doss’un babası Tom rolüyle yine takdir kazandı.

Oyuncu ayrıca Düşlerin Terzisi, Fırtınanın Ortasında, Savaş Vadisi, Kurt Adam, Little Fish gibi filmlerde rol almış; Babe, Neşeli Ayaklar 1/2, Baykuş Krallığı Efsanesi gibi filmlerde de seslendirme yapmıştır…

Aralık ayında kendisini Christian Rivers’in yönettiği Mortal Engines / Ölümcül Makineler filminde Valentine rolünde izleyeceğiz, oyuncu daha sonra Patrick Melrose ve Black 47 filmleriyle karşımızda olacak.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.