Star TV ekranlarından Çarşamba akşamları izleyici ile buluşmaya başlayan Nefes Nefes’e adlı dizinin yönetmenliğini Uğur Yücel ve Aydın Bulut yapıyor.

Zengin ve başarılı oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken dizinin başrollerinde ise Uğur Yücel (Ayaz Kıran/Atmaca), Şükrü Özyıldız (Yusuf Alacan) ve Melisa Şenolsun (Rüya Kıran) yer alıyor. İlk bölümü ile izleyicinin dikkatini çekmeyi başaran ve iyi reyting alarak adından söz ettiren dizinin oyuncu kadrosunun yanı sıra Sezen Aksu’nun dizi için özel olarak sözlerini yazıp, bestelediği ‘Baba’ isimli şarkı da çok konuşuldu.

Dizi Berlin, Antakya ve Suriye sınırını içine alan, aşk, suç, yalan gibi dizilerin tansiyonunu yüksek tutan unsurları içerisinde barındırıyor. Berlin’de tanınan bir lokantacı olarak bilinen ancak aynı zamanda Atmaca lakaplı uluslararası bir kaçakçı olan Ayaz’ın kızı Rüya’nın yıllarca öldü sandığı annesini bulmak umuduyla Suriye’ye doğru yola çıkması, bu yolculukta ilerleyen bölümlerde aşk yaşayacağını düşündüğümüz Yusuf’la karşılaşması ve aslında eş zamanlı olarak Yusuf’un babasının toprak mevzusu yüzünden Atmaca’nın adamları tarafından kaçırılmış olması ile daha ilk bölümde aksiyona ilişkin tohumlar ekiliyor. Tüm bunlarla birlikte Yusuf’un geçmişte kardeşini kaybetmiş olması, hapis yatması ve uzun süre Antakya’ya ayak basmamış olmasındaki gizem, Atmaca’nın kızı Rüya’nın annesine ne yaptığına ilişkin bilinmeyenler, Alacan ailesinin evindeki hain gibi daha bir çok şey hikayenin boş çatışmalı geçeceğinin işaretlerini veriyor.

O YOLLAR KESİŞECEK ÇÜNKÜ AŞKSIZ OLMAZ!!!

Aşk ilişkileri dizilerin olmazsa olmazı. Nefes Nefes’e adlı dizide de esas kızımız Rüya ile esas oğlan gözde bekâr Yusuf arasında çetin dönemeçlerden geçecek bir aşk hikâyesinin doğacağını daha ilk bölümden öngörmek mümkün. Gerçek hayatta başımıza gelmesi dilediğimiz tesadüfler dizilerde çok kolay ve sıklıkla gerçekleşiyor ve Rüya ile Yusuf İstanbul-Antakya uçak yolculuğunda tanışıyorlar. Kahraman Yusuf oldukça güzel ancak gözleri kederli bir kız olarak nitelendirdiği Rüya’dan çok etkileniyor ve imkânsızı gerçekleştirip Rüya’ya bilet buluyor. Sonra ne mi oluyor kader ağlarını örüyor ve ikilinin yolları tekrar tekrar kesişiyor. O kadar ki Yusuf Rüya’yı babasını kurtarabilmek için rehin alıyor. Bu süreçte yaşananlar bir yandan gerilimi tırmandırırken diğer yandan evin kadınlarının öne çıktığı kısmen komik olaylara neden oluyor.

 

 

 

ANTAKYA MUTFAĞINA DAVET VAR!!!

Dizi tarihimize bakıldığında özellikle ağa dizililerinin turistik yöre tercihine diğer bir ifade ile destinasyon imajına etkisi yadsınamaz bir gerçek. Nefes Nefes’e adlı dizi ise izleyicisini Antakya’ya davet ediyor ve daha ilk bölümden Antakya mutfağının enfes lezzetleri ile izleyicisine görsel şölen yaşatıyor. Antakya’nın ileri gelen ailelerinden birisinin hikâyenin merkezinde olmasının Antakya’ya ve kültürel zenginliğine dikkat çekeceğini ümit ediyorum. Bununla birlikte dikkat çekmem gereken bir nokta daha var; Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci mahalle ziyaretleri esnasında aldıkları şikâyetler çerçevesinde sosyal medya paylaşımı ile Nefes Nefese adlı dizinin yapımcı ve senaristlerine seslenerek Antakya sokaklarının dizide yansıtıldığı gibi suç ve şiddetin kol gezdiği bir şehir olmadığını, medeniyetler beşiği olan şehrin barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri olduğunu bu nedenle kentin coğrafi ve insani hassasiyetlerine özen gösterilmesini rica etti. Onu bu isteğine ilişkin izleyicilerin de sosyal medya paylaşımları mevcut. Silahların ve dolayısıyla şiddetin bir dizide daha göze sokulması gerçekten rahatsızlık verici.

Dizi senaryo açısından akla uzak havada kalan noktaları, çekimlerindeki ufak tefek devamlılık hataları ve eleştirilen noktaları giderildiği takdirde zengin oyuncu kadrosu, karakterizasyondaki çeşitliliği ve Berlin, Antakya ve hatta Suriye hattına uzayan aksiyonu ile geniş bir izleyici kitlesine seslenecek ve yeni sezonda da izlenecek diziler arasında görünüyor.

Nergiz KARADAŞ

Ankara doğumlu olan Nergiz Karadaş, 2007 yılında Başkent Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema bölümünü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo TV ve Sinema Anabilim dalında “Türk Sinemasında Bir Oyunculuk Analizi: Şener Şen Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-TV Anabilim Dalı’nda “1980 Sonrası Türk Sineması’nda Zenginlik Temsilleri Üzerine Bir Alımlama Çalışması” başlıklı doktora tezini tamamlamıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünde Dr Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İki yılı aşkın bir süredir Cinedergi’de dizi kritik yazarı olan Nergiz Karadaş’ın uluslar arası ve ulusal hakemli dergilerde, kitaplarda sinema ve kültürel çalışmalar ile ilgili yazılmış makaleleri bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.