Şah Mat

 

Yönetmen: Edward Zwick

Senaryo: Steven Knight

Oyuncular: Tobey Maguire, Liev Schreiber, Michael Stuhlbarg

 

Konu: Amerikalı satranç şampiyonu Fischer’ın Rus şampiyon Boris Spassky ile olan efsanevi maçını konu alan filmde, Fischer’ın hasmını Liev Schreiber perdeye taşıyor. Güçlü oyunculuklarla desteklenen bir mücadeleyi perdeye taşıyan film, yan karakterlerin performanslarıyla da adından söz ettirecek gibi görünüyor.

 

Rock The Kasbah

 

Yönetmen: Barry Levinson

Senaryo: Mitch Glazer

Oyuncular: Bill Murray, Zooey Deschanel, Bruce Willis

 

Konu: Başarısız bir müzik yapımcısı, tehlikede olan kariyerini son bir fırsatla kurtarma şansını yakalar. Bir turne için Afganistan’a gidip bir aksilik sonucu parasız ve pasaportsuz kaldığında yolu genç bir kadınla kesişir. İşin ilginç yanıysa genç kadının olağanüstü bir sese sahip olması ve müzik alanındaki inanılmaz yeteneğidir. Birlikte Kabil’in yolunu tutup yerel yetenek şovu olan ‘Afghan Star’a katılmak için yola çıkarlar.

 

Burnt

 

Yönetmen: John Wells

Senaryo: Steven Knight

Oyuncular: Bradley Cooper, Sienna Miller, Jamie Dornan, Emma Thompson, Uma Thurman

 

Konu: Paris’te bir restoranda çalışan şef, iki Michelin yıldızını kaybeder ve bu onun için büyük bir yıkım olur. Ancak umudunu kaybetmek yerine, savaşmaya karar verir ve mutfak ekibini toplayıp Londra’ya taşınırlar. Hedefi ise dünyanın en iyi ve en büyük restoranınnı açmaktır… Steven Knight’ın senaryosunu yazdığı John Wells’in ise yönetmenliğini üstlendiği filmin yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda Bradley Cooper, Sienna Miller, Jamie Dornan, Emma Thompson, Uma Thurman, Daniel Brühl ve Omar Sy gibi isimler yer alıyor.

 

Efsane

 

Yönetmen: Brian Helgeland

Senaryo: Brian Helgeland

Oyuncular: Tom Hardy, Emily Browning, Paul Bettany

 

Konu: Payback ve A Knight’s Tale gibi filmlerle adından söz ettiren yönetmen Brian Helgeland’in yeni filmi, 1950’li ve 60’lı yıllarda İngiltere’de terör estiren gangster ikizler Ronald ve Reginald Kray üzerinden, dönemin yeraltı suç dünyasını gözler önüne seriyor. Filmin başrolünde ise Kray ikizlerini canlandırırken büründüğü farklı imajlarla dikkat çeken Tom Hardy bulunuyor.

 

Marslı

 

Yönetmen: Ridley Scott

Senaryo: Drew Goddard

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara

 

Konu: Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadıına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca mil uzakta NASA ve uluslararası bilim adamı durmaksızın bu ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da cesur bir kararla kurtarma operasyonunda yer alırlar.

 

Yanlış Kapı

 

Yönetmen: Eli Roth

Senaryo: Eli Roth

Oyuncular: Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas

 

Konu: Yağmurlu bir gecede, esrarengiz bir biçimde kapısında beliren iki gizemli kadının; mutlu bir evliliği olan ve standart bir hayat yaşayan Evan Webber’ın hayatında açtıkları tahribatı perdeye taşıyacak olan film, yıllar sonra Reeves’i yeniden gerilim kulvarında karşımıza çıkarmayı hedefliyor. Revees’in hayat verdiği başarılı mimar Evan, eşi ve çocuklarının evde olmadığı bir hafta sonu kaybolduklarını söyleyen iki genç kadının kapısını çalmasıyla kabus dolu bir hafta sonu yaşayacaktır.

 

Mantıksız Adam

 

Yönetmen: Woody Allen

Senaryo: Woody Allen

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey

 

Konu: Woody Allen’ın yeni filmi, küçük bir kasabanın küçük bir kampüsünde felsefe profesörlüğü yapan ve orta yaş bunalımı dahil pek çok krizi üst üste yaşayan bir adamın hayatını değiştirme çabasını perdeye taşıyor. Profesörün ilk hedefi ise kendisinden yaşça küçük öğrencisi ile yakınlaşmak oluyor. Başrollerde Emma Stone ve Joaquin Phoenix’i izlediğimiz filmin senaryosu da alışıldığı üzere Allen’ın kendisine ait.

 

Tehlikeli Yürüyüş

 

Yönetmen: Robert Zemeckis

Senaryo: Robert Zemeckis

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon

 

Konu: 1974 yılında Fransız ip cambazı Philippe Petit, kariyerinin belki de en tehlikeli denemesine girişir: Dünya Ticaret Merkezi’ndeki ikiz kuleler arasında yürümek! Yönetmenliğini Robert Zemeckis’in üstlendiği yapımın senaryosu ise Philippe Petit’in “To Reach the Clouds” adlı otobiyografisinden uyarlandı. Filmin başrolünde ise Joseph Gordon-Levitt yer alırken kendisine Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, James Badge Dale ve Ben Schwartz gibi isimler eşlik ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.