Klint Eastwood’un kızı Francesca Estwood iyice beyazperdeye ısınmakta. Ocak sonunda vizyona giren Ölüm Odası-The Vault’ta James Franco ile rol alan güzel yıldız yeni filmlerle kendinden söz ettireceğe benzer.

Francesca, Clint Eastwood ve Frances Fisher’ın kızıdır. Hollywood’ta ünlü bir ismin kızı olmak her daim iyise de büyürken yaşadıkları açısından hep bir problemleri olur. Clint Eastwood’un 6 çocuğundan biridir Francesca. Çoğunlukla babasız büyüdüğü söylenebilir. Daha 9 yaşındayken ölümden dönmüştür. 2001 yılbaşı sabahı Francesca ve annesi Frances Fisher ucu ucuna evlerini yakıp kül eden bir yangından kaçmışlardır. Francesca yatak odası camına tırmanıp kendisini annesinin ve bir komşusunun kollarına bırakmıştır, hemen hastaneye yatırılmış ve duman zehirlenmesi nedeni ile tedaviye alınmıştır. Aynı zamanda ellerindeki yanıklar nedeni ile de tedavi edilmiştir. Clint Eastwood, kızını hastanede görmek için hemen bir uçak ile gelmiş ve kızının kurtarıcılarına şahsen teşekkür etmiştir. Baba tarafından Kimber Eastwood, Kyle Eastwood, Alison Eastwood, Scott Eastwood, Kathryn Eastwood, Morgan Easwood gibi bir çok yarı-kardeşi vardır. The Star Fell on Henrietta (1995) filminde annesi ile Gerçek Suç (1999) filminde babası ile rol almıştır. Hollywood Foreign Princess kuruluşu tarafından 2013de Miss Golden Globe ilan edilmiştir. 70. Golden Globe ödüllerinde o yılın Mr. Golden Globes’u Sam Michael Fox ile Miss Golden Globe olarak görev almıştır. Miss ve Mr. Golden Globes genelde sinema ortamında çok ünlü insanların, o insanlar tarafından bir yere gelmesi istenen çocuklarına verilir. Eski Miss Golden Globes’lar Linda Evans (1964), Anne Archer (1971), Melanie Griffith (1975), Laura Dern (1982), Joely Fisher (1992), Tori Reid (1999)Dakota Johnson (Melanie Griffith’in kızı) (2006) ve Lorraine Nicholson (2007). Freddie Prinze Jr.’da 1996’da Mr. GG seçilmişti.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.