Senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı; yönetmenliğini Ozan Açıktan’ın üstlendiği Aile Arasında yılın sonunda gişenin altını üstüne getirdi. Film; birbiri ardına gelen sığ ve özensiz yerli komedilerin arasında hem seyirciye hem de eleştirmenlere nefes aldırdı. Filmin sürpriz yıldızı Ayta Sözeri “Aile Arasında kimseyi varoluşundan dolayı komik duruma düşürmüyor… Bütün varolmuşların düştüğü durumlar komik… Komedi de zaten bu demek… Kimsenin varoluşuyla dalga geçmemek, diyor.

Gizem Ertürk

Nasıl hissediyorsunuz bu aralar kendinizi?

Filmin izlemesinden dolayı ne kadar iyi hissettiğim belli oluyordur herhalde. (gülüyor) Filmin tadını çıkarıyorum buaralar ve bu da en doğal hakkım… Düşünsenize 18 yıllık bir mücadelenin sonunda doğru yerdesiniz…

Sürpriz oldu mu tüm bunlar?

Benim için aslında sürpriz olmadı böyle bir ilgi zaten bekliyordum. Ben ya herkes 3 kere falan giderse demiştim, bana gülmüşlerdi… Gülmüşlerdi derken yani dalga geçer gibi değil de, keşke öyle olsa diye… Şimdi herkes yazıyor üçüncü kez gidiyoruz diye…

Sizin filme dahil olma hikayeniz nedir?

Gülse’nin her yerde söylediği bir şey var; castta kimi istediysem, karakterin yanına kimi yazdıysam o oldu diyor… Aslında Gülse beni zaten hayal etmiş ve Behiye hala olmamı istemiş. Benimle görüşmek istediğini ilk duyduğumda tatildeydim ve telefonu kapatırsanız hemen uçak bileti alıp geleceğim, dedim. (gülüyor)

Çekimler nasıl geçti?

Setteyken bir an önce bitsin istiyordum çünkü izlemek istiyordum. Şimdiyse bitti diye çok üzülüyorum. O kadar çok özlüyorum ki arkadaşlarımı, keşke daha uzun birlikte olsaydık diye düşünüyorum. Herkes o kadar iyiydi ki… Yıldızlar topluluğuydu adeta…

Uzun zamandır ilk kez bir yerli komedi hem seyirciyi hem de sinema yazarlarını memnun etti…

Aslında yılladır böyle değil mi? Adile Naşit, Münir Özkul’un oynadığı aile filmlerini düşünün… Birbiriyle hiç bağı olmadan birbirinin devamı gibi izlediğimiz filmler var. Bence özlemişiz… Hem eleştirmen özlemiş, hem seyirci özlemiş hem de sette çalışanlar özlemiş… Özümüze döndük demek belki doğru bir tabir olmaz ama ben mesela gençliğime döndüm, sen çocukluğuna döndün… O filmler yayınlandığında hala aynı şekilde izliyoruz. İşte Aile Arasında bu tatta bir film oldu.

Yine uzun zamandır ilk kez bir filmde türe malzeme edilen kavramların komedi unsuru olarak kullanılmadığını görüyoruz…

Senaryoyu okuduktan sonra Gülse çok merak etti fikirlerimi… Ona da şöyle demiştim; kimseyi varoluşundan dolayı komik duruma düşürmüyor… Bütün varolmuşların düştüğü durumlar komik… Komedi de zaten bu demek… Kimsenin varoluşuyla dalga geçmemek…

Sosyal medyadan gelen yorumları okuyor musunuz?

Hemen hemen hepsini takip ediyorum hala çok heyecanlıyım ve bir rüyada gibiyim. Bir eleştiri almadım şimdiye kadar hepsi çok sevgi dolu cümleler… En çok da herkes halası olmamı istiyor. (gülerek)

Sırada neler var?

Çok yakında şarkı söylemeye başlayacağım çünkü şarkı söylemeyi özledim. Sinemayla ilgili birkaç proje teklifi ama biraz düşünmek istiyorum. Bu büyü biraz uzun devam edecek gibi. Diziye de bakacağım J Rolün küçüğü büyüğü olmaz. Böyle bir takıntım yok ama bu seçici davranmayacağım anlamına gelmez. Gerçekten bir şeyler yapabileceğime inandığım ve gerçekçi olabildiğim projeleri seçeceğim.

Sizin için yılın en heyecan verici filmi hangisi oldu?

Ben bir bilim kurgu hayranıyım. O yüzden Star Wars diyorum

Gizem, 2007 yılında Trakya Üniversitesi Radyo – Televizyon Yayıncılığı Bölümü’nden mezun oldu. Okuldan hemen sonra, bir yıl Mirror isimli bir kültür sanat dergisinde editörlük yaptı. 2009 yılının başında Kanaltürk’te metin yazarlığı yapmaya başladı. 2010 başında ise Kanaltürk’te Klak isimli bir sinema programı hazırlamaya başladı, metin yazarlığını da sürdürüyor. 2008 yılından beri de sadibey.com’da yazılar yazıyor, röportajlar yapıyor ve bundan büyük keyif alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.